Lányos zavaromban

Lányos zavaromban

Nem az igazi férfi van kihalóban...

a férfiakhoz való viszonyulásunk, elhelyezkedésünk az alárendeltből mellérendeltté válik, szépen lassan

2019. október 05. - Lutor Angéla

Nem tudom magamban tartani tovább mindazt, melyet nap, mint nap megélek női létem által. Csodálatos érzés aktív résztvevőnek lenni abban a folyamatban, melyben a férfiakhoz való viszonyulásunk, elhelyezkedésünk az alárendeltből mellérendeltté válik, szépen lassan. Boldog vagyok, hogy ebben a női forradalomban élhetek, hogy épp ezekben az években élem legaktívabb éveimet. Szeretném ezt a folyamatot dokumentálni, rögzíteni a jelen és az utókor számára is. Nőnek lenni jó. Élni jó. Lányos zavaromban írok nektek.

A második évezred végéig teljesen egyértelmű volt, hogy a férfi a családfő, a nő pedig az ő társa, támogatója, a meleg otthon megteremtője. Amikor elkészültek a panellakások, az ipari munkás nők és férfiak hazamentek, már nem kellett bivalyra vadászni, sem házat építeni, szerelni sem a garázsban. A férfi otthoni feladatai megszűntek, a nő feladatai megmaradtak: mos, főz, takarít, gyermeket nevel.

Sok év telt el, mire tapasztalhattunk olyat, hogy egy férfi részt vesz a házimunkában. Ezt úgy mondjuk, hogy segít. Ha egy nő abban a szerencsés helyzetben van, hogy a férje, párja aktívan részt vesz az otthoni feladatokban, akkor irigykedve tekintünk rá, hiszen nagy áldás egy ilyen rendes férfi. Nem iszik, nem csajozik, nem gorombáskodik és még a házimunkában is segít. Hű és há. Valóban ez a férfiak mércéje?

Magam nem hiszem. Nem hiszem, hogy egymáshoz kellene hasonlítanunk a két nem szereplőit. Minap a szaunában egy férfi és egy nő beszélgetését hallgattam, akaratlanul is. Ismerősök lehettek, a férfi a mindennapi munkahelyi nehézségeiről beszélt, amikor a következőt mondta: „Nem akarok a fénymásoló mellett állni, erre vegyenek fel egy nőt!” A nő pedig helyeselt, egyet értett, együtt érzett vele és ő is helyes megoldásnak találta ezt. Elképesztő.     

 

A nők sokat beszélnek, manapság olvasnak, tájékozódnak, képben vannak a világ dolgaival, hasonlóan a férfiakhoz. Beszélgetőtársak. Ugyanakkor a nők talán nyitottabbak, jobban akarják a változást, maguk is változni és fejlődni akarnak. A férfiak gyakorta felnőnek és úgy tekintenek saját magukra, mint késztermék, mely a következő 60 évben változatlan állapotában marad. Kész. Úgy jó, ahogy van. Többnyire elégedettek magukkal.

A férfiak nem változtak. Nem az igazi férfi van kihalóban, hanem az igazi nő van születőben. Ugyanakkor a folyamat nem könnyeden gördül tova, hiszen ezzel a jelenlegi helyzettel egyik nem szereplője sem tud mit kezdeni. A nők öntudatukra ébredtek, de nem tudják még elhelyezni magukat a rendszerben, a férfiak pedig látván a nőket nagyokat csodálkoznak és lassan reagálnak…  

Lányos zavaromban ezeket a kérdéseket feszegetném itt eme blogban. Gyertek velem :)

A bejegyzés trackback címe:

https://lanyoszavaromban.blog.hu/api/trackback/id/tr1815200126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ader Janos 2019.10.06. 22:49:08

"nem akarok a fénymásoló mellett állni, erre vegyenek fel egy nőt!”

A nok nehezen boldogulnak a fenymasoloval. Tapasztalatom szerint, egy kutyat hamarabb belehet tanitani a szakszeru hasznalatara.

Attila Torpedó 2019.10.06. 23:06:13

Mindenképpen érdekes. Férfiként ugyan ezt a témát sokkal inkább úgy látom, hogy amíg a férfi tevékenyen elfogadja, hogy bármilyen jellegű házimunka vagy éppen gyereknevelés közös feladat (amit a forradalmi emancipáció miatt a Nők el is várnak és semmi probléma nincs is ezzel) viszont Női visszajelzések és általános vélemények alapján mégis csak az az “egyed” a férfias és kívánatos, aki a biztonságot nyújtja, mind fizikai mind anyagi értelemben. (Kvázi - modern értelmezésben - építi a házat és elejti a vadat)
Tehát ott tartunk, hogy az ősi női szerepek már elvárás szinten is közös szerepek, de valahogy az ősi férfi szerepek megmaradtak csak a férfiaknak.
Csak nekem furcsa ez?!

nofret 2019.10.06. 23:11:14

A fenti hozzászólásból is látszik, milyen rettenetes hímsovinizmus uralkodik kis hazánkban. Miközben a nők képesek újradefiniálni saját magukat és a szerepkörüket, a férfiak nagy része sajnos a taplóságban találja meg magát. A szörnyű az, hogy a magyar nők többsége nem elég öntudatos, és ilyen-olyan okokra hivatkozva nem csap az asztalra. Ha egy öntudatos francia vagy holland nőnél próbálkozna a magyar férfiak döntő többsége, mint amilyeneket itthon megenged magának, hamar rájönnének, hogy ezzel nem lehet sikert elérni. Csak itt, a Balkánon, az elnyomott nők között.

nofret 2019.10.06. 23:12:23

A mondat helyesen: Ha egy öntudatos francia vagy holland nőnél próbálkozna a magyar férfiak döntő többsége OLYAN SZÖVEGEKKEL, mint amilyeneket itthon megenged magának, hamar rájönnének, hogy ezzel nem lehet sikert elérni.

Attila Torpedó 2019.10.06. 23:25:20

Mindenesetre az általánosítás és kijelentő mód ebben a témában, nem éppen bizonyítéka, hogy a blog írója felkészült és megfelelő “beszelgetőtárs” lenne. Szándékosan nem használtam a “nők” kifejezést, mert valóban vannak olyan nők, akik megérdemlik a megnevezést.

axel2552 2019.10.06. 23:26:19

Kicsit máshogy látom én is.Eszméletlen zavart látok a fejekben (főleg a nőknél ami kihat ránk is pasikra)
nekem olyan mintha nem tudnák mit akarnak és hogy hogy akarják de azonnal akarják.Példa kifele menet a lépcsőház ajtónál előre engedtem volna két hölgyet és kinyitottam az ajtót is mire azt a választ kaptam "azt hiszed nem tudok egy ajtót kinyitni" jajó mondtam erre kiléptem és az ajtót is elengedtem mire az jött hogy bunkó vagyok.akkor most mit is kellene ,hogy is kellene?Azt látom hogy az egyenjogúság csak a nőknek létezik,csak ők hivatkozhatnak rá.Ha emelgetni kell még mindig szólj a pasidnak duma jön ha fizetni kell ugyanez.Ha te szólsz hogy fizesd ki a vacsidat vedd meg a mozijegyedet akkor bunkó vagy az már nem is olyan egyenjogú.Az apák helyzetéről a bíróságokon válás során nem is beszélnék.Mert itt elképzelhetetlen hogy valaki rossz anya legyen és az is hogy valaki jó apa,egy pasit nem lehet szexuálisan zaklatni (csak ha pasi teszi) a szexista hozzáállás csak a pasiknál létezik.Ha egy nő rácsap a kollégája fenekére az poénos ha egy pasi teszi egy nővel szexista.Szóval lassan eljutunk uraim oda hogy ha valaki udvarias az hím soviniszta.Persze tisztelet a kivételnek.Beteg világ.Láttam egy érdekes videót a tubeon ha egy pasi erőszakoskodik egy csajjal (lökdösés kiabálás ilyesmi) ezren lépnek oda megvédeni ha ez fordítva van csak röhögés a válasz.(persze ha a fickó megunja és vissza lök akkor rögtön más)

axel2552 2019.10.06. 23:32:32

Ja és ne beszélj senkinek róla őszintén mert hím soviniszta leszel rögtön (lásd nofret )
azért az is érdekes hogy a metoo mozgalom nem volt olyan hangos Asia Argento ügyénél.

Balambér Kovács 2019.10.06. 23:35:55

Angéla! Tökéletesen igazad van!
Mennyivel jobban hangzana:

- Józsika! Gépelje má' le ezt nekem.....
- Ferike! Hozzon már nekem egy kávét....
- Dezsőke! Diktálok......
- Béluska! Hívja fel legyen szíves Máriát a kettesen....
- Tamááááás! Hogy kell ezt a sz@r másolót kinyitni, beszorult a papíííír...
- Töhötöm, azért megborotválkozhatott volna, mielött felfektet az asztalra, kicsattan az arcom

Éjjen az emancipaca!

kolompar lole 1116 2019.10.06. 23:39:37

@Attila Torpedó: Ja, a főzés, mosás, pelenkázás legyen közös, de ha szöget kell beverni a falba, kocsit szerelni, villanykörtét becsavarni, az már csak férfimunka?

kolompar lole 1116 2019.10.06. 23:41:30

@nofret: A fene nagy öntudatotok ott törik meg ha nem engedlek előre az ajtón, mert hát ugye egyenjogúság van, de reklamálni azért reklamáltok érte hogy az nektek jár.

kolompar lole 1116 2019.10.06. 23:42:06

@nofret: Nem is kúrja meg azokat sneki, marad nekik a macska.

kolompar lole 1116 2019.10.06. 23:44:33

@axel2552: A metoo egy vágyálom volt a dagadt nőknek hogy őket is kúrja már meg végre valaki. :D

#szájbergyerek# 2019.10.07. 00:47:27

Igazi nők vannak születőben. Ja tényleg. Kamu büfé- ruhatár szakos diplomákkal követelnek maguknak kényelmes, jól fizető állást meg vezető pozíciót. Hát igen, innen még van hová fejlődni.

Dread Naughty 2019.10.07. 00:58:41

"Amikor elkészültek a panellakások, az ipari munkás nők és férfiak hazamentek, már nem kellett bivalyra vadászni, sem házat építeni, szerelni sem a garázsban. A férfi otthoni feladatai megszűntek, a nő feladatai megmaradtak: mos, főz, takarít, gyermeket nevel."

Tudod mi a gond ezzel az önámítással? Hogy túl nyilvánvaló és átlátszó hazugság, amit könnyű is cáfolni.
Neked már fingod se lehet róla, hogy mit is jelentett a női faladatkör, a házimunka, akkor, amikor az eredeti feladatmegosztást kitalálták.
Egy nap volt dedikálva a mosásnak, annyira időigényes és kemény fizikai volt. Egy nap volt a kenyérsütésre. A szappant magad főzted, a vízért kilómétereket kellett menni.
A bébiételt lnem a palittad hozattad a Tescoból, hanem te főzted meg és etetéskor te csócsáltad meg a számára és adtad a szájába.
A készételt a férjednek te vitted ki, gyalog a földekre, sokszor kilómétereken át.
A portád tisztantartása manuális eszközökkel történt, a ganézást hajnalban kellett csinálni, a háztájival is neked kellett foglalkozni.
Ha pedig hús kellett, a pár perce még élő állat darabjait te dolgoztad fel a két kis kezeddel, sóztad és füstölted meg az eredményét, hogy tartósítani tudd. A fűszernövényeket te termesztetted, te szárítottad. A ruhákat magad varrtad, akárcsak a függönyt, abroszt, stb.
Stb.

Szóval illene kurva hatalmas kezet csókolnod azoknak a mocskos és lenézett férfiaknak, akik vmi fura indíttatástól vezérelve, kocsmázás, pecázás és kurvázás helyett a tudásukat és fantáziájukat latba vetve kitalálták számodra a fagyasztott ételeket, a mikrót, a hűtőszekrényt, a porszívót, az epidurált, a mosógépet, a mosogatógépet, a bojlert, a légkondit, a gyári mosószereket, a járműveket, az elektromosságot, tartósított élelmiszereket, a bébiételt, a pelust, a gyógyszereket, stb.
Amikor megpróbálod magadat a nagy női áldozatnak tekinteni, valamiért elfelejted azt, hogy kurva kevés energiát vesznek el mára a hivatkozási alapjaid. Ezt onnan tudom, hogy én, a lenézett férfi is elvégzem őket, használom ezeket a lehetőségeket és marhára nem érzem úgy, hogy a túlterheltség miatt slutwalkra akarok menni, hogy tüntessek az elnyomó patriarchátus ellen.
Ha te valamiért továbbra is szenvedsz a házimunkával, akkor te vagy tehetségtelen hozzá, de ezt nem fogja egy blog vagy kommentelő sem megoldani neked, bocs.

"Hű és há. Valóban ez a férfiak mércéje?"..."A nők öntudatukra ébredtek, de nem tudják még elhelyezni magukat a rendszerben, a férfiak pedig látván a nőket nagyokat csodálkoznak és lassan reagálnak… "

Te valamit nagyon benézel. Nem, mi egyáltalán nem is szándékozunk reagálni. Ti valamiért elhitetitek magatokkal azt, amit el akartok hinni, legyen szó bármiről: a molett nő is lehet ugyanolyan szexis... a természetes szőr vonzó kell legyen... annyit dughatok, amennyit csak akarok, senki nem szólhat meg... sokkal többet dolgoznak a nők, mint a férfiak... a nők kb 20%-kal alacsonyabb fizetést kapnak a csúf, gonosz patriarchátus miatt...
Ez mind csak önámítás, mert a valósággal nem vagytok képesek ütközni.
Ebben a konkrét témában ti szentül hiszitek, hogy a férfiak majd "felnőnek" hozzátok, alkalmazkodnak és akkor az Új ember az Új emberpárként boldogabb és egyenlőbb lesz, mint valaha.
Lófaszt.
Amit egy férfi akar, azt nem fogja átírni egy Szex és newyork vagy egy Szürke ötven, de még egy wmn.hu-féle igénytelen blog sem.
Amit mi akarunk a nőktől, az zsigeri, az be van égetve és nem alkuszunk.
Szerencsére nem is kell, ugyanis mindig(!) lesz bőven közületek, aki boldogan vált vissza hagyományos nővé. Ezeket fogja preferálni közülünk a masszív többség, vagyis ha egy nő történetesen nem is annyira dekoratív, mint egy másik, ezen a területen iszonyú mértékben tudja ledolgozni a hátrányát és válik kelendőbbé.
Egyszerűen az lesz a vége, hogy a szebbet dugjuk, de megállapodni már a hagyományos, szelíd, nőies, szerény, házias nővel fogunk.
Te közben ünnepelheted önnön nagyszerűségedet és az "igazi nők megszületését", de ez minket komolyan hidegen hagy.

ArriMédesz 2019.10.07. 01:02:08

@nofret:

mondjuk hazudozni nem kellene, a magyar nők nem csekély hányadánál pofátlanabb kevés van, az öntudatos nyugati nők meg jobbára nagy pofával vannak a nagy semmire aztán találnak maguknak hülyéket akiket lehúzhatnak meg akik gyereket csinálnak nekik, vagy éppen nem, mert jól elvannak magukban és az egyre inkább férfigyűlölő társadalom meg adja a tetvek alá is a lovat

ArriMédesz 2019.10.07. 01:03:05

@axel2552:

igen, ott nem volt nagy a pofa, kettősmércéző férgek

ArriMédesz 2019.10.07. 01:06:09

mondjuk az indexet minősíti hogy ilyeneket címlapra nyom

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.10.07. 01:21:00

@kolompar lole 1116: felenk nem. Füvet vágok, bútort és villanyt is szerelek . A ferjem pedig Istenben főz és süt . Nincs olyan, hogy ferfimunka.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.10.07. 01:23:44

@kolompar lole 1116: egy normális no, akinek valóban fontos az emancipáció nem fog fennakad ő rajta, ha nem engedted előre . Én spec nem szeretem ha előre engednek csak mert no vagyok . Aki itt van előbb az nyitja az ajtót , ennyi .

Burgermeister 2019.10.07. 03:31:31

@Dread Naughty: +1, amiota nagy lett a szátok a nagy semmire csak szivatlak benneteket.

ZöldszemM2 2019.10.07. 04:14:36

@Dread Naughty: Jó bejegyzés nagyjából így van

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.10.07. 05:15:34

S a harmadik nem? Meg a negyedik nem? Meg a pedofilek? Meg a gyíkemberidentitásúak?

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2019.10.07. 06:16:43

Én szívesen tartanék veled, de ha ezzel a felütéssel indulunk, hogy a férfiak nem változtak, akkor az így nem fog menni. A nagyapámhoz képest apám talán nem sokban változott, de a frusztráció már ott volt a levegőben, ami a változást hozza. Az én korosztályom már homlokegyenest másképpen tekint a nőkre, az öcsém korosztálya pedig aztán végkép. Ez olyan egyértelmű változás, hogy megdöbbentő az eltagadása. Az hogy van néhány idióta, akiket ki lehet hallgatni bármikor? Pontosan vannak nők, akik szerint nekik a tűzhely mellett a helyük. Egyszerűn úgy tenni mintha ez az egész nem egy társadalmi változás lenne, hanem kizárólag a nők változása? Ez azért elképesztő.

kalbász 2019.10.07. 06:20:44

@nofret: Ezek éppen kipusztulóban vannak. Ne félj, a hagyományosnál is durvább iszlám 2 generáció alatt átformálja a jólétbe hülyült nagyon felvilágosult társadalmat. Ennek egyik fő oka a nők nagy vélt szabadsága, ahol pont a női létüket hazudják el.

kalbász 2019.10.07. 06:26:44

@ArriMédesz: Hát az index ilyen függetlenojjektív ám minden más témában is. :)

kalbász 2019.10.07. 06:28:18

@tildy[UK]: Az biztos, hogy mondjuk ti nem engedtek előre senkit.
Még ha kellene akkor sem. Női vezetőknél gecibbet és önzőbbet ritkán találni.

Utó Pista 2019.10.07. 06:45:25

A legjobban ez tetszett.

"manapság olvasnak, tájékozódnak, képben vannak a világ dolgaival, hasonlóan a férfiakhoz"

Ja, a faszbukot. Ilyen konzumidióta generáció nem hiszem, hogy lesz még egy.

Utó Pista 2019.10.07. 06:50:18

@Dread Naughty: Ez kurva jóóó! Tetszett!
A vibrátort kihagytad.

Csapee 2019.10.07. 07:03:45

Megint az általánosítás egy példa alapján.
Amúgy a férfi pont változtatni akart nem?

bontottcsirke 2019.10.07. 07:33:30

@nofret: de azok ki is halnak. nem baj majd asztalracsapós nigériaiból pótolják őket

Tomi1.8VTI 2019.10.07. 07:39:15

Szerintem pusztán kísérleti jelleggel, mondjuk 6 hónapra be kellene vezetni, hogy a nők kapják meg, amit szeretnének. Legyenek MINDENBEN egyenjogúak. Aszfaltozzanak utat nyáron 40 fokban, hegesszenek betonvasat egy építkezésen a 20-adik emeleten, fejtsenek szenet a bányában (nem feltétlenül Magyarországon, de pl. Lengyelországban még fejthetnek), a temetőkben nők ássák a sírokat a fagyos földbe, vezessék és/vagy kezeljék a szippantós kocsit, a betonmixer teherautót, a toronydarut, javítsák meg a liftet, hárítsák el a dugulást a csatornarendszerben, dolgozzanak a vasműben egész nap az 1600 fokos kohó mellett 20 kg-os védőruházatban, javítsák meg az utasszállító repülőgép hajtóművét, hogy a gyerek pelenkázásában megfáradt férfiak is elutazhassanak vele Madeirára nyaralni, javítsák meg az atomerőmű hűtőrendszerét és cseréljenek fűtőelemet a reaktorban, javítsák meg a kombájnt a tűző napon a szántóföldön órákon belül. Mindezt szigorúan az egyenjogúság nevében. Szerintem ha ezt bevezetnénk, olyan gazdasági összeomlást látnánk, amit a világháború óta még nem láttunk. Időnk sem lenne az IMF-hez rohanni hitelért és már éheznénk, a nők pedig 4 héten belül sírva, hisztizve, sztrájkolva könyörögnék vissza a megszokott kényelmes életmódjukat az irodában a számítógép, a fénymásoló és a kávéfőző mellett, illetve otthon a tűzhely a porszívó, a mosógép és a gyerek szaros pelenkája mellett. Továbbá az egyenjogúság jegyében javaslom a hölgyeknek, hogy innovatív ötleteikkel találják meg a megoldást korunk problémáira, úgy ahogy az elmúlt 1000 évben a férfiak találtak megoldásokat az adott kor problémáira. Kérem az olvasókat, név szerint sorolják fel, mely nők nevéhez fűződik az elmúlt 1000 évben különböző meghatározó és valóban jelentős találmányok kifejlesztése! Ilyesmi jelentőségűekre (de nem csak konkrétan ezekre) gondolok, mint a gőzgép, robbanómotor, periódusos rendszer, elektromosság, számítógép, rádiótávközlés, maghasadás hasznosítása, hőszivattyú, repülőgép, űrutazás, olajfinomítás, gyógyszerek hatóanyagai és lehetne sorolni a végtelenségig azokat a felfedezéseket, találmányokat, amelyek a maguk idejében gyökeres fejlődést hoztak az emberiség számára és mindet férfi találta fel vagy fejlesztette ki. Nekem egyetlen egy női feltaláló neve jut most eszembe, ő sem egyedül találta fel a találmányát, hanem egy férfi mellett.

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2019.10.07. 07:42:11

Idén voltam 3-4 esküvőn. A Pap mindegyiken azt írta körül, a nőnek mennyire az otthon melegét kell megteremteni csendben tűrve, amíg a férfi dolgozik. Amikor hazaér, rajongd körbe, add kezébe a szivart és a jól megérdemelt borocskát. Tedd is boldoggá. Ez az egyetlen dolgod. Meg a gyereknevelés, miután boldoggá tetted. Mindezt csendben, zokszó nélkül, támogatva, megértve.
És mindegyik menyecske igent mondott. Meg fogadom. Meg akarom.
Szóval amíg ennyire keresztények vagyunk, addig lófasz emancipáció.

szamár25 2019.10.07. 07:54:43

@tildy[UK]: Akkor kérlek annyit árulj már el, hogy hogy a szöszbe tudjuk mi pasik megkülönböztetni a "nekem ugyan ne nyissa ki az ajtót, mert mindenki egyenlő" azoktl akik úgy gondolkodnak "ja de figyelmes és igazán kedves, hogy előre enged". Ugye érted, mert jó lenne nem azt kapni a képünkbe, hogy bunkó pasi, csak mert nem tudtuk megkülönbözetni az öntudatra ébredt hölgyet, a még öntudatra nem ébredt NŐ-től :-)

szamár25 2019.10.07. 07:57:28

@Tomi1.8VTI: azért azt se felejtsük el, hogy az elmúlt száz évben a nők sokáig még csak nem is tanulhattak stb., tehát a férfiak elve fórral indulnak ebben a versenyben :-)

haXXor 2019.10.07. 08:01:02

No es ferfi nem egyenlo. Nem is lehet az mert mind ket nemnek vannak, nemre szabott erossegei, kepessegei. Ezek biologai kulonbozosegek, amibol fakad, hogy fejben es gondolkodasban is elterunk. Ahelyett, hogy a nok ezt akarnak eltuntetni, inkabb koncentralhatnanak az erossegeikre... (De hat az nem pece, meg akkor sirni sem lehetne, tudom en)

haXXor 2019.10.07. 08:04:44

@kalbász: Ott a pont. Ha a jogsirol van szo, en fixen nem adnek noknek mert ahogy vezetnek az ijeszto mar szinte...

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2019.10.07. 08:11:48

Szerintem is alkalmasabbak a nők a fénymásolásra, 20 év irodai gyakorlat után mondom ezt.
Igazából nem ez a furcsa, hanem az, hogy valaki ezen kiakad.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2019.10.07. 08:13:36

@Eltévelyedés: Az esküvő és a házasság a nők álma és értük van. "Emancipáció", amit említesz, akkor lenne, ha a férfiak álma is teljesülne, ami kb az, hogy "ne tartsunk esküvőt".

БУММЕР 2019.10.07. 08:15:50

Milyen nök? Milyen férfiak?

A férfiakra mondjàk, hogy maradiak, hàt nö létedre a harmadik nemet mär nem is tekinted embernek?

Hol van a genderneutràlis, a napi nemvàlto?

Ingyenes szonda-ipsos felmérés az index blogon, ahol csak össze kell szàmolni a pro/con megjegyzéseket, adathalàsbol meg lesz a lakhely esetleg a foglalkozàs és van egy ingyenes nem reprezentativ felmérés...pfuuujjj taho magyar férfi lenézed a nöket :D

Beszaràs...

Tomi1.8VTI 2019.10.07. 08:17:59

@tildy[UK]: A háztartásban talán nincs olyan, hogy férfimunka, de az iparban, mezőgazdaságban, szolgáltatói szektorban a fizikailag nehéz vagy veszélyes vagy visszataszító (pl. duguláselhárítás, kukás, hullaszállító) a munkakörök többsége férfi munka.
És akkor még csak a munkákról beszéltünk, pl. a berögzült szokásokról nem. Kíváncsi lennék , hogy a házaspárok tagjai között hány nő vett virágot a férjének az udvarlási szakaszban? Hányszor hívta meg a nő a férfit étterembe? Hány nő vásárolta a saját pénzéből a gyűrűt az esküvőjükre? Ha teljes egyenjogúságot akarunk, akkor ezeknek a feladatoknak is mind egyenlően kellene megoszlaniuk a nemek között.

Pierr Kardán 2019.10.07. 08:25:00

@tildy[UK]: "Nincs olyan, hogy ferfimunka. "

Ez tök jó, pont most építkezünk, kicsit megcsúsztunk a munkákkal, kellene még egy ember, aki feltalicskázza a betont az emeletre.

Jössz és megcsinálod? Vagy mégis inkább fénymásolnál?

Tomi1.8VTI 2019.10.07. 08:34:11

@szamár25: Ok. Ebben teljesen igazad van. Sőt, néhány elmaradottabb országban (pl. Afganisztán, Nigéria) még ma sem tanulhatnak a lányok. De amióta a fejlett világban a lányok tanulhatnak, azóta miért nem tanultak többen mezőgazdasági gépszerelőnek, kohásznak, vasúti pályaépítőnek?

Pista Bácsi 2019.10.07. 08:48:46

Na azt jól kibeszéltük, hogy a nők fizikai képességei bizony a férfiak képességei alatt maradnak, de erre a nők rögvest azzal támadnak vissza, hogy bezzeg a szellemei képességekben már egyenrangúak.

Ha ez felmerül, akkor azt szoktam kérdezni, hogy a sakkban (ami ugye a szellemi tevékenység egyik csúcsa) miért jobbak a férfiak. Mert azt ugye még UK Tildácska se vitatja, hogy ha leültetjük egymással szemben a férfi és női sakk világbajnokot, akkor 10 meccsből jó, ha egyet nyer a nő.

Szóval ha nem jobbak a való világ tevékenységeinek 95 %-ában (mert nem jobbak a fizikai tevékenységekbe, a szellemi tevékenységekben, az autóvezetésben, stb. stb.), akkor miért nem örülnek annak, hogy jobbak a férfiaknál pl. a fénymásolásban?!?!

Tomi1.8VTI 2019.10.07. 08:49:51

@p.a: Pontosan. A nők álma az esküvő. Az ő álmaikat kell, hogy megvalósítsa a becsicskult férfi, hogy legyen biztos szex, mert más motivációt én nem tudok elképzelni férfi oldalról ahhoz, hogy ekkora mértékben becsicskuljanak a férfiak, mint ahogy szoktak. És egyébként néhány évvel később a válások 71 %-át is a nők kezdeményezik. forrás itt: valasinfo.hu/valas/valasok-szama-magyarorszagon-egy-kis-valas-statisztika

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.10.07. 08:51:15

@szamár25: egyszerűen , többnyire mondja, hogy menj nyugodtan .

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.10.07. 08:54:22

@Pierr Kardán: nem fénymásolok, hanem programozok. Hordtam már szenet és betont is, és alapvetően meg is csinálnám, de most épp nem terhelhetem fizikailag magam . De alapesetben nem gond részt venni ilyenben .

Pfdd 2019.10.07. 08:58:04

Aki ilyen posztokat ír abból hiányzik egy jó adag empátia, racionalitás, kiegyensúlyozottság.
Nő és férfi között mindig fel volt osztva a házimunka, és ma is fel van csak éppen páronként mások a feladatok mert személyiségfüggő ki mire alkalmasabb (a férfi és női biológiai tényezőkön túl), és a hatékonyság miatt magától kialakul. Az empátiahiányt az mutatja hogy ezek a nők akik ilyen posztokat írnak, nem akarják megvizsgálni férfi szemszögből a dolgokat, túl nagy az egó hogy egyáltalán elismerjék a férfinak esetleg nehézségekkel kell szembenéznie, és esetleg nem azért zuhan est 8-kor hazaesve a kanapéba mert szimplán lusta és elvárja a kiszolgálást.
Tapasztalataim alapján a férfiak túlnyomó többsége nem várja el a nőtől a bejárónő szerepet, más kérdés hogy mi a tökömnek legyen együtt olyan nővel aki nem hajlandó gondoskodni és még a fizetése jelentős részét is feléli amit a férfi egymaga félre tudna tenni. És akikkel dolgom volt nők, nem jelentett identitásproblémát hogy inkább ő csinálja mosást, takaríítást és rámhagyja a fúrást, villany, vízvezetékszerelést, nehéz tárgyak pakolását.
Szerencsére ez még mindig a kisebbség műhisztije, akik próbálják a nemek közötti feszültséget generálni.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.10.07. 08:59:27

@Tomi1.8VTI: mi rendszeresen ezt tettük és tesszük , meg ma is, hogy igen, meg hívjuk a másikat étterembe . Virágot ugyan nem veszek neki csak úgy és ő se nekem mert tudja nem szeretem a vágott virágot . Viszont apróságokkal mai napig meglepem , olyannal, aminek tudom, hogy örülne .

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2019.10.07. 09:02:57

@Tomi1.8VTI: Fontosabb motiváló erő szerintem a családi/társadalmi nyomás.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2019.10.07. 09:04:19

@Pfdd: Csak fiatal szerintem, majd beletanul az empátiába.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.10.07. 09:07:50

@Tomi1.8VTI: szegénységből törtem ki, nekem fontos , hogy egyedül is megálljak anyagilag a lábamon . Ezért igen, nálunk a gyűrűt is felesben fizettünk , mint szinte minden mást is ( azon kívül hogy néha egyikünk máskor masikunk vesz valamit) . És igen , nem esett nehezunkre az sem, hogy az itteni egy éves ‘gyest’ felesben vigyük szinten : fel évet én fel évet a ferjem volt itthon a lanyunkkal. De ehhez olyan férfi is kell , aki elfogad egy ilyen not, és olyan no is, aki elfogad egy olyan férfit , aki ferfiassagat nem abban éli ki, hogy mennyi betont cipel.

#szájbergyerek# 2019.10.07. 09:20:42

@szamár25:
Na nem már! Régen is tanultak az emberek. Pl. varrónőnek, kereskedőnek, ápolónak, könyvelőnek stb. de még egy hivatali aktatologatáshoz is elég volt egy érettségi. A férfiak is is inkább hegesztőnek, lakatosnak, kőművesnek, szobafestőnek stb. tanultak. Egyetemre járni viszont akkor még kevesek kiváltsága volt. Mondjuk nem is volt ennyi zabhegyező szak a felsőoktatásban.

2019.10.07. 09:20:49

"férfi otthoni feladatai megszűntek, a nő feladatai megmaradtak: mos, főz, takarít, gyermeket nevel."

Hát hamár sarkítunk, akkor tegyük mellé, hogy a nő otthoni feladatai is megszűntek: már csak megnyomja a power gombot az adott háztartási eszközön, a gyereket meg neveli a tévé az internet, a közösségi oldalak, meg a bébiszitter.

"nem akarok a fénymásoló mellett állni, erre vegyenek fel egy nőt!"

Még sosem láttam tűző napon melegaszfaltot kenegető nőt.... gondolom a legtöbb nehéz fizikai munkánál megszűnik az egyenjogúság. Az a helyzet hogy a nők szeretnek csikicsukit játszani, és ennek az egész egyenjogúsági bulinak csak a napfényes oldalát szeretnék kipróbálni.

"A nők sokat beszélnek, manapság olvasnak, tájékozódnak, képben vannak a világ dolgaival"

Azt hiszem itt gyökeredzik a probléma. A művelődés közben a többi elferdült agyú nőtársatoktól megtudtátok hogy anyának lenni alárendelt szégyenteljes dolog, a gyerek nyűg, gond, akadály az önmegvalósításban, mennyivel jobb karrieristának lenni, és bulizni napestig. Egyébként ami ma zajlik az nem egyenjogúságért vívott csata, hanem már a ló túloldala, a férfiak és a hagyományos családmodell kicsinálása. Lehet ezt csinálni, csak nem kell csodálkozni a végeredményen: kitolódott gyermekvállalás, soha nem látott mennyiségű válás, mert ugye két dudás egy csárdában nem fér meg. Zsákutca.

axel2552 2019.10.07. 09:23:52

Az a gondolat ficereg az agyamban hogy az egész egyenjogú marhaságot kizárólag gazdasági okokból hozták létre hogy olcsóbb legyen a munkaerő.Amikor a háború alatt rájöttek hogy a nők is tudnának dolgozni és spórolhatnak rajta egy csomó pénzt.A gond az hogy félre csúszott a dolog és oda a választás lehetősége.Ma már kötelező a nőnek dolgozni ha szeretne ha nem.Aki otthon maradna és inkább azt a munkát választaná hogy összefogja a családot az sem teheti meg.(ezeket a nőket nem a férfiak nézik le pár birka kivételével hanem a túl emancipált menedzser típusú nők)Fizetések: több nővel dolgozok együtt a fizetésem annyi mint az övék (sőt) .De ha bármilyen fizikai vagy technikai dolog van rögtön engem keresnek (ha túlórázni kell nekem szólnak a te férfi vagy jobban kell bírnod duma rendszeres) amikor a kisfiam beteg lett és itthon kellett vele maradnom(az asszony nem tudott) egy kolléganőm megkérdezte" nincs neki anyja maradjon ő otthon rád szükség van itt"Egyik általunk nézett műsorban a pasit arra kötelezik hogy maradjon otthon a gyerekkel miközben a feleséget elküldik wellnessezni.Némelyikre ráfér de a nőt miért spázni küldik miért nem dolgozza azt amit a pasi és csinálja otthon is amit a pasi (lehet rájönne néha a kevés is sok).Ott van a teniszező Serena Williams esete aki szexizmussal vádolt egy bírót egy olyan esetben amikor fel sem vetődött ez.(csak betartatta a szabályokat és előtte 2x figyelmeztette erre) a következő a ütőkártya a rasszizmus lett volna.Tehát eljutunk odáig ha a rendőr megállít egy nőt mert nincs bekapcsolva az öve az szexizmus lesz?Parancsra nem lehet tisztelni szeretni senkit vagy tiszteli vagy nem.Aki elég értelmes tiszteli őket emancipáció meg feminizmus nélkül.Aki nem azzal csinálhatnak amit akarnak.

Pfdd 2019.10.07. 09:23:53

@#szájbergyerek#: Feminista narratívában régen a férfiak = felső osztálybeli urak.

Tomi1.8VTI 2019.10.07. 09:24:54

@Pista Bácsi: Az evolúció néhány százezer év alatt teljesen más feladatra optimalizálta a férfiak és a nők fizikai és szellemi adottságait. A nőket fizikailag egyértelműen az utód kihordására, megszülésére és szoptatására, szellemileg pedig a felnevelésére optimalizálta. Azok a nők szaporodtak nagyobb arányban, akik ezeknek a feladatoknak a teljesítésében jobbak voltak. Emiatt nagyobb a testzsír százalékuk az izom tömeg helyett. (Szoptatásnál fontos, hogy mennyi zsírtartaléka van az anyának a tejtermeléshez, ha nem jut minden nap sült mamut a pattintott kő asztalra.) Így az erőt igénylő fizikai képességeik gyengébbek. A mentális tulajdonságaik pedig a szociális érzékenység, empátia és figyelem megosztásra való képesség irányába tolódtak el, ezért bírják végtelen türelemmel viselni a gyerekek sírását és ezért alkalmasabbak pl. idős gondozásra vagy egészségügyi szakápoló feladatokra is. Egész egyszerűen érzékenyebben reagálnak más emberek megnyilvánulásaira és empatikusabbak, cserébe a logikai képességeik gyengébbek, ami pl. sakkozásnál hátrány. Sőt, a nőknek jobb a periférikus látásuk, mint a férfiaknak, emiatt hamarabb észreveszik bölénysütés közben, ha a gyerek épp a szakadék felé mászik négykézláb. Viszont más képességeik messze elmaradnak a férfiakétól. Ilyen pl. a tájékozódás és térbeli látás képessége. Ezért nem igazodnak ki a térképen és nem bírnak autóval parkolni. (Tudom- tudom, mindenkinek van egy nő ismerőse, aki tud parkolni.) A kockázatvállalási hajlamuk messze a férfiaké alatt van, mert nekik az evolúció során a biztonságra kellett törekedniük az utód felnevelése érdekében. Gondoljunk bele, hol tartana ma a repülés, ha a nőkre bízzuk a feltalálását és a tökéletesítését! A nők ezen kívül nem tudnak egyszerre pontosan célozva és erősen dobni, ugyanis 100.000 évvel ezelőtt nem ők terítették le a mamutot dárdával, hanem a férfiak. És természetesen azok a férfiak szaporodtak eredményesebben, akik ebben jobbak voltak, így az ő tulajdonságaik öröklődtek tovább. Összességében azt mondhatjuk, hogy a nők nagyon komoly árat fizettek a fizikai és a mentális képességek terén azért, hogy az utód kihordására, megszülésére és felnevelésére alkalmasabbak legyenek, így a ma létező munkakörök többségénél nem vehetik fel a versenyt a férfiakkal. Ezek alól kivétel a monotónia tűrést, türelmet, precizitást, figyelem megosztást, szociális érzékenységet igénylő munkakörök. De mivel fizikailag és mentálisan ennyire eltér egymástól a tipikus férfi és a tipikus nő, ezért teljesen elképzelhetetlen az egyenjogúság, mert egészen egyszerűen anatómiai akadálya van. Ezt kellene mindenkinek felismernie, mielőtt elkezdi erőltetni az egyenjogúságot.

dont be such a jew 2019.10.07. 09:25:50

MAradjunk annyiban, hogy a nyugati ferfiak vagy itt keresnek feleseget, vagy meg keletebbre azsiabol. A nyugati nok meg egyedul doglenek meg egy elmegyogyintezetben, csalad nelkul.

GiaMarie 2019.10.07. 09:31:29

@Tomi1.8VTI: Nekem volt már olyan kapcsolatom, aminek a koporsójában az első szög egy lámpa volt. Egy hülye lámpa, ami megtetszett, hát megvettem, és hazavittem, milyen szép lesz a konyhában. Bennem is működik a sztereotipia, hogy azért ez valahol férfi munka, főleg, mert igen apró a termetem, és létráról sem érem el a plafont rendesen, hát szóltam az aktuális páromnak, legyen kedves és szerelje fel szerzeményemet. Fejvakarás, nyekegés, neki fogalma nincsen. Jól van, drágám, instruállak, azért kicserélni egy meglevő lámpatestet egy másikra nem atomfizika, hidd el nekem. Hát, ő nem, inkább hívjunk szerelőt. Mind tudjuk, ilyen esetben a "jónapotkívánok" egy napi átlag fizetés tarifával működik a szakiknál. Berágtam, és lábujjhegyen a létra tetején állva kicseréltem. A kapcsolatunk többé sosem volt már ugyanaz... Sajnos az van manapság, hogy a férfiaknak "alantas" a női munka, ugyanakkor a szökőévente egyszer előforduló, legegyszerűbb "férfi munkákat" sem tudják már elvégezni. És ami a szomorú: nem is akarják. Én sem úgy születtem, hogy tudtam csapot cserélni...

Loretta esztergom 2019.10.07. 09:33:01

Sziasztok. Szerintem ez a cikk nagyon általánosítja az embereket és elég felületes. Elnézést, hogy ezt mondom, de ez olyan csajos írás lett. Nem derült ki például, hogy az a férfi a cikkben miért nem akart a fénymásoló mellett állni. Lehet , hogy volt jobb, fontosabb dolga is, lehet, hogy emiatt nem tudta rendesen végezni a munkáját, lehet, hogy embereket kellett volna irányítania, vártak rá, szerződéseket, leveleket megfogalmazni, lehet épp a toronydarut kellett volna arrébb rakatnia... akármi. Ha innen nézzük igaza van. Mindennek két oldala van. Ez egy munkahelyi beszélgetés volt. De milyen munkahely? 44 éves vagyok, nő vagyok, és elfáradtam... Dolgoztam irodán, voltam tördelőszerkesztő, utána végigjártam a raktárakat. Németországban háromféle raktárban dolgoztam, volt, hogy -24 fokban éjjel komissióztam,volt, hogy ott egy férfi két óra múlva otthagyott minket, hogy nem vagyunk normálisak én meg nő létemre egy hónapig csináltam. Volt, hogy itt a Suzukiban a pótalkatrész raktárban pakoltam a féktárcsákat több százat stb. Szeretnék női munkát, szeretnék fénymásolni... (kimenni Ausztriába takarítani, mert ott többet fizetnek ezért, de ez most lényegtelen). Nem szabad ilyen cikket írni szerintem ilyen témában. Nem mindegy, hogy ki mikor született, hol él és dolgozik. A nők, akik olyan környezetben nőttek fel, ahol a férfiak gyerekkorukban mindent megcsináltak helyettük, azok hiszik azt, hogy ez nekik is megy. Nem. Nem megy. A 80-as években voltam gyerek, mi is építkeztünk, én is hordtam a sódert, cserépkályhánk van, nagy telkünk, a házunk mögött domboldal (és itt most több ezer négyzetméterről beszélek, nem ilyen egy centis pázsitos, tesco-s aldis virágocskákkal beültetett kertecskékről). Vettem egy benzines láncfűrészt, kivágtam, legallyaztam, felkugliztam a fát, fűkaszával lekaszáltam a domboldalt, felásom a szőlőt, lenyírom a füvet... muszáj megcsinálni, megcsinálom. DE! Elfáradok. Jobban, mint egy férfi, mert nő vagyok. És, ha nem is várom el, de jól esne, ha nem kellene mindig ezt csinálnom. Elmennék reggel irodába, fénymásolgatnék, aztán hazajönnék, és megköszönném, ha valaki fát vágna befűtene lenyírná a füvet.... én is meg tudom csinálni, de jól esne... és jól esik, ha valaki udvarias velem, vagy kinyitja az ajtót előttem. Ha nem tetszik, nem kell megjegyzést fűzni hozzá hölgyeim, mert vannak, akiknek igen is jól esik... Csak vannak ezek az unatkozó, ráérős, életük unalmas nők, akik már nem tudnak magukkal mit kezdeni, ezért kitalálják ezt a "legyünk egyelőek" témát... hagyjuk már. A férjemmel nem élünk már együtt, de még beszélünk. Egy rettenetesen rendes, kedves, segítőkész embernek tartom még mindig, de volt olyan, hogy hazajöttem a Suzukiból fáradtan, ő ült az asztalnál, én ledobáltam a cuccaimat, és nekiálltam befűteni... mindegy. Ő itt nem érezte jól magát, neki más volt az életvitele, ő nem ehhez szokott hozzá. Nekik központi fűtésük volt. Nem volt nagy kertjük... De ezért nem bántom. Ő ilyen, én ilyen vagyok, ti meg másmilyenek. Mindenki máshogy lett nevelve, mindenki más korosztály, különféle helyekről. Ne általánosítsunk szerintem. Csak akkor még annyi lenne a kérdésem hölgyeim, hogy amikor miért nézitek ezt a sok nyál sorozatot, amikben a férfiak alátok teszik a jót, a szépet, megölelnek, virágot visznek, kinyitják az ajtót előttetek és ha kell megvédenek, akkor miért irigykedtek? Miért bőgtök ezeken? Mert a lelketek mélyén valljátok be mégis csak erre vágytok, csak sajnos, ha nem kerültök abba a helyzetbe, hogy tényleg egyedül maradtok és tényleg komolyan férfi munkát kell végeznetek, addig ilyen cikkeket olvasva bólogattok, hogy igen, legyen egyenlőség, majd elmentek a műkörmöshöz, fodrászhoz, kozmetikushoz meg shoppingolni ... Amiről ti nők beszéltek, hogy férfi munka, és ti is meg tudjátok csinálni, arról fel kell, hogy világosítsalak benneteket, hogy nem egy hétig, egy hónapig, egy évig tart, hanem sajnos egy egész életen át... egy egész életen át kellene nektek fát vágni, betonozni, téglát hordani, ásni stb... menne? dehogy menne... végül persze vannak kivételek. mindenhol vannak. csak épp a kivételek teszik a dolgukat csendben, csinálják, mert lehet muszáj, de lehet szeretik... hát hirtelen ennyi... sziasztok.

Leylandi 2019.10.07. 09:34:14

Nem tudom, mit nyígnak a hülye férfiak a nők öntudatra ébredése ellen, amikor ez csak egy kósza kis fellángolás lesz a történelemben, és el fog nyom nélkül tűnni. Nincs már hátra egy emberöltő, és Afrika meg az iszlám elsöpri ezt a kis párszázmilliós Európát, mint a kutyasz.rt! Hogy lehetnek még kétségeitek??? Ilyeneken megy a vita, hogy ki kit enged előre, 30 év múlva meg itt járőrözik majd a saría-rendőrség, aszt viszi el az összes nőt, aki nincs rendesen lefüggönyözve. Ugyan ki védené meg Európát? EZEK a töketlenné tett, kiherélt férfiak??? Hát elsírnák magukat az első lefejezés vagy f.szlevágás láttán! Vagy a KATONANŐK? Az elsőnek, aki elöl megy, kicsapnák kukrival a belét a földre, aztán szaladna az összes haza anyucihoz! Operett-katonaság az egész, sose próbálták ki magukat valós körülmények között! Egy-két újságírónőről hallani mindössze, aki "megjárta a poklot" (sima fogság, ennyi az egész), akiket elraboltak a Közel-Keleten, pár hónapig elektrosokkolták csupán, aztán életében nem ír többet, egy idegroncs marad belőle, elbújik Alaszkába meg bárhová, ahol nem kell látnia átlagnál kicsit is barnább bőrt, mert idegrohamot kapna azonnal... Ennyit a nők kemény helyzetbeli, katonai alkalmasságáról! Ki védi meg Európát? Ugyan...
Ezek a trendek már mostani, valós tények, csak mindenki homokba dugja a fejét. A változást, az idő kerekét nem lehet megállítani! A végét nézzétek, az utolsó évtizedet...
akibic.hu/2019/09/26/igy-valtozott-a-vallasok-kovetoinek-szama-az-elmult-75-evben/

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2019.10.07. 09:35:48

@Jankove: A ma "hagyományos"-nak mondott családmodell eleve kicsinálja a férfiakat. A történelem során soha nem volt olyan, mint a mostani hagyományos.

Wildhunt 2019.10.07. 09:35:52

@szamár25: Pascal most vágna pofán, ha élne.

TarzanBorz 2019.10.07. 09:41:31

@tildy[UK]: Az udvarias férfiak egymást is előre szokták engedni. De életemben nem találkoztam olyan nővel, aki kinyitotta volna nekem az ajtót. Az udvarias emberek köszönni is szoktak előre másoknak. Ha én nem köszönök előre egy nőnek ma Magyarországon, tízből tíz nem köszön, ha én köszönök előre, akkor tízből három-négy vissza sem köszön. Nyugaton ez annyival rosszabb, hogy már a férfiak is ennyire udvariatlanok, kivéve UK, mert ott azért még vannak udvarias emberek. Az udvariasságot meg az emancipációt összekeverni ostobaság, mint ahogy az is az, ha nem akarunk tudomást venni a genetikai különbségekről férfi és nő között. Véleményem szerint mindenkinek lehetőséget kell adni arra, hogy meg tudja valósítani magát, de talán el kellene gondolkodni azon, hogy nem véletlen, hogy az összes sportban külön választották a női és férfi versenyeket. És lehet, hogy nem azért, mert a férfiak félnek, hogy nem terem nekik babér, hanem mert szerették volna, hogy legyen sikerélménye a nőknek is. Ez persze nem azt jelenti, hogy egy férfi ne vegye ki a részét a házimunkából, hanem csak azt, hogy összemosni a férfiak és nők közti különbséget hatalmas ostobaság.

erkölcsi hulla 2019.10.07. 09:41:44

A nők öntudatra ébredésèvel a fehèr ember, ès a nyugati kultúra kihal.

Míg a világ nagy rèszèn ès a nèpessèg nagyjában a nőknek semmi joga nincs, nem is halnak kifele.

TarzanBorz 2019.10.07. 09:43:23

@tildy[UK]: Az udvarias férfiak egymást is előre szokták engedni. De életemben nem találkoztam olyan nővel, aki kinyitotta volna nekem az ajtót. Az udvarias emberek köszönni is szoktak előre másoknak. Ha én nem köszönök előre egy nőnek ma Magyarországon, tízből tíz nem köszön, ha én köszönök előre, akkor tízből három-négy vissza sem köszön. Nyugaton ez annyival rosszabb, hogy már a férfiak is ennyire udvariatlanok, kivéve UK, mert ott azért még vannak udvarias emberek. Az udvariasságot meg az emancipációt összekeverni ostobaság, mint ahogy az is az, ha nem akarunk tudomást venni a genetikai különbségekről férfi és nő között. Véleményem szerint mindenkinek lehetőséget kell adni arra, hogy meg tudja valósítani magát, de talán el kellene gondolkodni azon, hogy nem véletlen, hogy az összes sportban külön választották a női és férfi versenyeket. És lehet, hogy nem azért, mert a férfiak félnek, hogy nem terem nekik babér, hanem mert szerették volna, hogy legyen sikerélménye a nőknek is. Ez persze nem azt jelenti, hogy egy férfi ne vegye ki a részét a házimunkából, hanem csak azt, hogy összemosni a férfiak és nők közti különbséget hatalmas ostobaság.

dont be such a jew 2019.10.07. 09:43:56

@tildy[UK]: nem tortel ki a szegenysegbol, csak kulfoldon cseledkedsz - nem ugyanaz!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.10.07. 09:45:30

@Tomi1.8VTI: azért a zsír tartalék meg a szoptatás meg a nagy mell nagyon nincs összefüggésben . Sajnos. Pedig de jó lett volna.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.10.07. 09:47:09

@dont be such a jew: nem gondolom , hogy cseledkedes lenne a munkásosztályból ( gyári munkás ) jove szoftverfejlesztokent dolgozni. Megfizetik és szeretem is.

erkölcsi hulla 2019.10.07. 09:47:43

@Dread Naughty: Meg is van a Top hozzászólás, mindent elmondtál.

exilis 2019.10.07. 09:47:53

"Amikor elkészültek a panellakások, az ipari munkás nők és férfiak hazamentek, már nem kellett bivalyra vadászni, sem házat építeni, szerelni sem a garázsban. A férfi otthoni feladatai megszűntek, a nő feladatai megmaradtak: mos, főz, takarít, gyermeket nevel."

WTF????? Látszik, hogy egy IGAZI mai nő vagy, és fogalmad sincs arról, hogy mit jelentett nőnek lenni 50 éve. Az amit te házimunkának hívsz azt nem is cimkézték fel munkának. Elmondom, hogy mit dolgozott anyám amíg apám egy hétig távol volt, és értünk gürizett a bányában: Ellátott 3 tehenet, egy lovat, a disznókat, a baromfiakat, a két hektár földet, a gyümölcsöst, a méhest. Kitrágyázta az istállót, levágta és leszecskázta a kukoricaszárat, morzsolta a kukoricát, megfejt, sarlózta a csalánt a disznóknak, vetett és kaszált, pálinkát főzött stikában, stb. stb. ami épp kellett, és minden nap meleg étel volt az asztalon. És persze amíg kicsik voltunk még ott voltunk mi is a nyakán, de 7-8 éves korunkig semmit nem tudtunk segíteni. És ő soha nem hasonlítgatta össze magát apámmal, aki meghalt 57 évesen a nagy jó dolgában. Mind -e mellett kb. semmiség volt az amiért ti most rinyáltok. Éltem egyedül, egy lakást rendben tartani heti 1 óra munka, a mosást nem nevezném munkának, a teregetés vasalás megint plusz 1 óra. Főzni meg már nem nagyon akartok, volt nőm akinél én többet főztem amíg együtt voltunk.

midnight coder 2019.10.07. 09:48:28

Gyanítom, hogy a fent leírt "igazi nők" nagy része 50 éves korára ott lesz egyedül a macskájával és a munkakönyvével amit azért kapott kézhez, mert a helyére felvettek egy munkabíró 25 évest vagy kiváltották a melóját egy szoftverrel.

#szájbergyerek# 2019.10.07. 09:48:57

@Pfdd:
Ma is egyébként. Nem véletlen, hogy időről időre előkerül, a "nincs elég női közép/felsővezető/politikus", amit egyébként hiányoltam is a posztból. :)

Leylandi 2019.10.07. 09:49:24

@Tomi1.8VTI: " teljesen elképzelhetetlen az egyenjogúság, mert egészen egyszerűen anatómiai akadálya van"

Te valahol nagyon el vagyol tévedve!!! Mert normális embernél az egyenjogúság nem az egyenlő képességeket jelenti!!! Hiába okádják a vérfeministák, hogy lehessen minden nő vadászgép-pilóta meg katona. Hanem amit maga a szó nyelvtanilag jelent, hogy ugyanannyi választójoguk és egyéb szavazatuk legyen, ugyanolyan feltételek közt egyenlő elbírálásban (bíróság, hivatalok, hatóságok) részesüljenek, meg ilyenek. Hülye az az ember, legyen akár nő, akár férfi, aki letagadja azt, ami nyilvánvalóan érződik-látszik, hogy a nők átlagsúlya, fizikai ereje kisebb, vagy agyuk másra van optimalizálva! Azt kéne figyelembe venni, melyik nembéli ember miben jobb, aztán teljesedjen ki abban. Hülyeség nőnek favágásban és rablók üldözésében a férfiakkal vetélkedni, ahogy a férfinak is nővel a színek, illatok elkülönítésében, vagy éppen a monotónia-tűrésben! Mégegyszer mondom: nem egyenlő KÉPESSÉGEK követelése kellene (ebben nem a társadalomhoz kellene fordulni, hanem a Jóistenhez, vagy aki a genetikát összeállította), hanem egyenlő JOGOK. A világban nagyon sok ember félreérti ezt :-(

Pfdd 2019.10.07. 09:51:21

@GiaMarie:
Elmondom hogy megy ez a lámpaszerelés általában.
A nő a lámpát ami éppen megtetszett, lehet hogy egy ipari hulladék vagy erősen túlárazott, de hát milyen szép. Természetesen a férfit véletlen sem kérdezzük meg, a közös döntés jelentősége addig tart amikor a férfi öncélúan tesz valamit és a nőt kihagyja a buliból. De lépjünk túl ezen.
Hazaviszed a lámpád, a férfinak abban a pillanatban fel kell hagynia az elfoglaltságát, mert szerelni kell. Most!
Természetesen egy még nem elpapucsosodott férfi visszaszól hogy minek hoztad ide ezt a szert, mennyi pénzt adtál ki rá, meg amúgy a fasznak sincs kedve most lámpát szerelni. Persze a női lelkedben ott van a folyamatos inger hogy neked ez most azonnal kell, nem holnap, nem jövő hét végén, most.
Tehát mivel semmivel nem sikerült rávenni a faszit hogy szerelje fel, jön a női adukártya, jó akkor megcsinálom ÉN. Itt kétféle kimenetel várható. Az első hogy talpraesett nő vagy, megcsinálod magadnak és még 10 év múlva is ezt hallgatja a párod (ha addig nem dobtad ki). Második opció hogy átlag nőként, kicsit feminimebb jellem vagy, és az első akadálynál: "DRÁÁÁGÁÁÁM!!? :( Segíts már a nyuszikádnak, a régi lámpa leesett és összetört ezt a szart meg nem lehet ide feltenni". Ha meg átlag nem feminimebb nő vagy: "Azonnal gyere ide te lusta disznó, nem látod hogy mindjárt leesek!!!? Nem igaz hogy te semmit nem csinálsz sosem, úgy kell könyörögni mindenért! (értsd: ami nekem akkor azonnal kell).

dont be such a jew 2019.10.07. 09:58:04

@erkölcsi hulla: A noket mar az oktatasban szegregalni kellene, ahogy a civilizalt orszagokban teszik.

Persze uti csaladokban nincs semmifele noi egyenjogusag ma se, csak a prolikat etetik ezzel a maszlaggal.

DemoJoe 2019.10.07. 09:58:24

A nők ösztönből papucsot gyártanak... a biztonságérzetüket növeli így nyitva az új lehetőségek irányába. Vannak olyan nők akik képesek önnmagukból értéket teremteni na őket az ilyen kérdések kevéssé érdeklik és nem kell neki egy papucs, mellérendelt... hogy OK legyen az élete. Őket becsüljük meg, a lányainkat neveljük ilyennek a többit meg ....le. megj: az alá felé rendeltség nem a ki is mosogat kérdésben adresszálódik hanem a ki életképes önállóan kérdésben!

masada 2019.10.07. 09:59:27

Valójában megfordulni látszik a trend. A gazdasági fejlődés és az emelkedő jövedelem lehetővé teszi azt hogy a legtöbb nőt már nem érdekli a karrier hanem a család és a ház körüli kreatív munkákban éli ki a fantáziáját. Az arrogáns férfi módon viselkedő hölgytársaik egyenesen megijesztik őket.

Loretta esztergom 2019.10.07. 10:02:41

sziasztok! azért itt van baj. valahogy húzzuk már meg a határt a nők által elképzelt férfi munka és az igazi férfi unka között. Olvastam itt egy lámpafelszerelést. Elmegyek veszek egy lámpát, szólok a páromnak, hogy nézd, vettem, oda felrakom. Ha tudsz segíthetnél, vagy legalább szurkolj! :) vagy ha leesnék hívjál mentőt ilyenek. Párok vagyok, együtt... Ez, ha nem jár villanyszereléssel, nem férfi munka. Az már megint más, hogy meghozzák a 100 mázsa fát, vagy a pár száz mázsa szenet... más, ha nyolc órában, vagy többen kell férfi férfi munkát végezni, és más, hogy ha egy szöget kell beverni a falba. Az ilyenekre azt mondanám, ha nem vagy béna, szerencsétlen és tényleg tíz percbe telik, nő létedre csináld már meg.

Loretta esztergom 2019.10.07. 10:03:29

sziasztok! azért itt van baj. valahogy húzzuk már meg a határt a nők által elképzelt férfi munka és az igazi férfi unka között. Olvastam itt egy lámpafelszerelést. Elmegyek veszek egy lámpát, szólok a páromnak, hogy nézd, vettem, oda felrakom. Ha tudsz segíthetnél, vagy legalább szurkolj! :) vagy ha leesnék hívjál mentőt ilyenek. Párok vagyok, együtt... Ez, ha nem jár villanyszereléssel, nem férfi munka. Az már megint más, hogy meghozzák a 100 mázsa fát, vagy a pár száz mázsa szenet... más, ha nyolc órában, vagy többen kell férfi férfi munkát végezni, és más, hogy ha egy szöget kell beverni a falba. Az ilyenekre azt mondanám, ha nem vagy béna, szerencsétlen és tényleg tíz percbe telik, nő létedre csináld már meg.

dont be such a jew 2019.10.07. 10:04:01

@masada: Van egy kis kulonbseg. A sikeres ffi barkit megbaszhat, barmikor.

A siker azonban meg rontja is a no szexualis vonzerejet, nemhogy javitana. Azaz a nok barmit csinalhatnak, akkor sem elhetnek ugy mint egy ffi.

Ezt adta a gep, muhaha.

igazi hős 2019.10.07. 10:05:25

@Dread Naughty: Teljesen jogos az összehasonlításod, hiszen a férfi munkák semmit nem változtak a középkor óta. Vagy mégis, és csak a fejedben maradt meg a középkor?

Loretta esztergom 2019.10.07. 10:09:17

@Pfdd: igeeen!! ez az... én is próbáltam írni erre a lámpásra (véletlenül kétszer is elküldtem), de ja. így.

masada 2019.10.07. 10:12:20

@dont be such a jew: na és te ki a fasz vagy és minek írsz nekem? Kurvára nem érdekel a véleményed

igazi hős 2019.10.07. 10:15:37

@Tomi1.8VTI: "úgy ahogy az elmúlt 1000 évben a férfiak találtak megoldásokat az adott kor problémáira" Ekkora öngólt! Az elmúlt ezer évben a női feltalálók aránya meghaladta a női felsőfokú végzettek arányát. De az elmúlt 100 vagy csak 50 évben is. (A büfé-ruhatár szakokon meg apukicsifiából pont annyi van, amint apikicsilányából. Fiúk képesek büfészakot csinálni egy mérnök szakból is, mert hiába végzik el, ha utána elmennek mást csinálni, mert a papír ellenére nem értenek az adott témához.)

igazi hős 2019.10.07. 10:17:13

@Eltévelyedés: "Szóval amíg ennyire keresztények vagyunk" Magarországról beszélsz? Akkor tedd idézőjelbe a keresztény szót.

GiaMarie 2019.10.07. 10:19:59

@Pfdd: Hát, ez erősen egy másik nézőpont - ez a nincs kedved megcsinálni nézőpont. Ezt a nők szintén nem kedvelik, de amiről én írtam, az egy másik történet. Nézőponttal van baj. Kamasz fiam van, egyedül nevelem. Nagyobb már, mint én, mégis, irányba kellett állítanom, mikor kiégett az izzó a szobájában, és már zengett is a ház, hogy anyaaaaaa! Egyáltalán nem "divat" jó értelemben férfiasnak lenni manapság. Nőiesnek sem, ezt hozzá kell tenni (oszt' nokedlit szaggatni tudsz-e)

igazi hős 2019.10.07. 10:20:24

@Pierr Kardán: "aki feltalicskázza a betont az emeletre" Mi van, nem használtok betonpumpát,mert egy nő találta fel? Akkor maradjatok a talicskánál.

Tomi1.8VTI 2019.10.07. 10:20:26

@Leylandi: "Afrika meg az iszlám elsöpri ezt a kis párszázmilliós Európát" Már régen nem az számít, hogy melyik hadseregben vannak többen, hanem hogy melyiknek fejlettebb a fegyverzete. És ezen a téren Európa, az USA, Izrael és Oroszország még mindig élen jár az iszlám vallású és az Afrikai országokkal szemben. Nézd meg Izrael példáját. 9 millióan vannak és a 700 milliós arab lakosság, ami körülveszi nem tud vele semmit kezdeni, pedig nagyon szeretne. 1967-ben 6 nap alatt térdre kényszerítette Egyiptomot, Szíriát, Jordániát és Irakot. Egyszerre mind a 4 országot! Pedig ezek az országok egyenként is népesebbek, mint Izrael. Vagy nézd meg az iszlám államot. Ők pontosan azt próbálták meg megvalósítani, amit Te leírtál, csak először nem Európában, hanem Irakban és Szíriában. De ha hagyják nekik, akkor Európába is átterjeszkedtek volna, mert nem bírták volna féken tartani az önzésüket és a területi követeléseiket. De nem hagyták nekik. Ők már kiverték a biztosítékot a nyugati hatalmaknál és 3 év alatt felszámolták az egészet. A műholdon keresztül irányított drónok, a GPS vezérlésű rakéták és robotrepülőgépek korában már régen nem az számít, hogy egy hadsereg hány főből áll.

octy 2019.10.07. 10:20:33

A természet a nőt és a férfit eltérő szerepre teremtette. Ezt lehet ugyan figyelmen kívűl hagyni és akkor lesznek azok amik most vannak: csonka családok, apa nélkül felnövő férfiatlan fiúk, férfiképet nem látott lányok, stb. - csak akkor ne csodálkozzunk semmin.

Az is elgondolkodtató, hogy a nők mégis azokat a férfiakat keresik, azoknak teszik szét a lábukat, azok izgalmasak, akiket amúgy elnyomónak tekintenek. Akiknek alárendelhetik magukat. Ez sem véletlen, ez is természet által kódolt dolog.

Akik pedig azt a viselkedést testesítik meg amely megfelel a nők által kifelé mutatott elvárásoknak, amiket a fiúgyerekek fejébe sulykolnak (a "rendes férfi" imidzs), azokat pont le se sz.rják. Így ezek a pasik egyedül maradnak és nem értik, miért nem őket választották hanem a rosszfiút aki ugyan szintén megcsinálja a gyereket a nőnek, de kb, az első előnyösebb punci megjelenésekor le is lép gond nélkül.

Nyomorult egy világ ez, van itt baj rendesen.

A férfi dolga a javak és az otthon megteremtése, a nőé a család és az otthon egyben tartása.
Ahol ez nem így történik a valóságban, ott általában jönnek is a problémák, válás, stb.

Hány százaléka is végződik a házasságoknak válással ma hazánkban? 50-70?
Minden rendben akkor az irányvonallal?

igazi hős 2019.10.07. 10:21:45

@igazi hős: Jut eszembe, a csigát egy férfi találta fel bő 2000 éve, azt már használhatnátok. Akkor egy nő is fel tudná küldeni a betont az emeletre.

igazi hős 2019.10.07. 10:26:01

@Pista Bácsi: "Ha ez felmerül, akkor azt szoktam kérdezni, hogy a sakkban (ami ugye a szellemi tevékenység egyik csúcsa) miért jobbak a férfiak." Mert a lányokat nem veszik ki 6 évesen az iskolából magántanulónak, hogy sakkozanak. Anélkül meg nem, hogy világbajnok, de még nagymester sem lesz. (Ahogy más sportban sem lesz világbajnok, ha nem 3 évesen kezdenek vele foglalkozni.)

Tomi1.8VTI 2019.10.07. 10:27:54

@tildy[UK]: @Leylandi: "Afrika meg az iszlám elsöpri ezt a kis párszázmilliós Európát" Már régen nem az számít, hogy melyik hadseregben vannak többen, hanem hogy melyiknek fejlettebb a fegyverzete. És ezen a téren Európa, az USA, Izrael és Oroszország még mindig élen jár az iszlám vallású és az Afrikai országokkal szemben. Nézd meg Izrael példáját. 9 millióan vannak és a 700 milliós arab lakosság, ami körülveszi nem tud vele semmit kezdeni, pedig nagyon szeretne. 1967-ben 6 nap alatt térdre kényszerítette Egyiptomot, Szíriát, Jordániát és Irakot. Egyszerre mind a 4 országot! Pedig ezek az országok egyenként is népesebbek, mint Izrael. Vagy nézd meg az iszlám államot. Ők pontosan azt próbálták meg megvalósítani, amit Te leírtál, csak először nem Európában, hanem Irakban és Szíriában. De ha hagyják nekik, akkor Európába is átterjeszkedtek volna, mert nem bírták volna féken tartani az önzésüket és a területi követeléseiket. De nem hagyták nekik. Ők már kiverték a biztosítékot a nyugati hatalmaknál és 3 év alatt felszámolták az egészet. A műholdon keresztül irányított drónok, a GPS vezérlésű rakéták és robotrepülőgépek korában már régen nem az számít, hogy egy hadsereg hány főből áll.

axel2552 2019.10.07. 10:29:49

@Leylandi: Jog ?milyen jog amikor az látható hogy el lehet ítélni , bárkit bármikor bizonyíték és bármi nélkül elég ha ráfogom hogy szexuálisan zaklatott.Milyen jog az hogy egy nő kijelenthet olyat hogy ki kellene herélni az összes férfit és semmi reakció nincs (persze a pasik nem mernek odaszólni mert nőgyűlölők lesznek) a nők meg poénnak értékelik.Ha egy pasi tenné fordítva élve elásnák.Gyerek elhelyezés bíróságok a pasi fizet a nő neveli a gyereket ez a divat még akkor is ha a pasi mindent megtesz azért hogy ő nevelje a gyereket. (és azt jól is csinálná) gyerek tartás ellenőrzi bárki bármikor hogy az a pénz a gyerekre megy -e vagy bulizásra?Ha egy férfi bármiért megüt egy nőt azt erkölcsileg mindenki elítéli (a miértekkel senki nem foglakozik ) fordítva rögtön kifogásokat keresünk mentségeket.A pasinak nem lehet mentség az esetleges ellen elkövetett erőszak (akár fizikai akár nem )

midnight coder 2019.10.07. 10:30:09

@Loretta esztergom: Egészen pontosan hogy kell lámpát cserélni villanyszerelés nélkül ? Persze nem álló vagy asztali lámpára gondolok mert az nem igazán lámpacsere, hanem mondjuk csillárra.

Tomi1.8VTI 2019.10.07. 10:30:11

@tildy[UK]: Nagy mellet nem említettem a hozzászólásomban. Amennyiben a nők testzsír aránya és a szoptatás közötti összefüggést kétled, kérlek, olvasd végig az alábbi cikket:

www.origo.hu/egeszseg/20150119-a-noi-csipobol-es-a-fenekbol-szarmazo-zsirok-nelkulozhetetlenek-a-babak-agyfejlodesehez.html

midnight coder 2019.10.07. 10:32:20

@Tomi1.8VTI: Az európai hadseregektől az IS kb. az idők végezetéig hatalmon maradhatott volna. Mi még a délszláv háborút sem tudtuk helyben rendezni, ahhoz is az usákok kellettek.

dont be such a jew 2019.10.07. 10:34:01

A zsidok legokosabb kiralya, Salamon igy szola:

"1000 ffi kozott talan egy, ha igaz, de a nok kozott egyetlen egy sincsen"

igazi hős 2019.10.07. 10:35:37

@Tomi1.8VTI: "Ezt kellene mindenkinek felismernie, mielőtt elkezdi erőltetni az egyenjogúságot." Remek anatómiai okfejtésed folytatásaként kifejtenéd, hogy az afrikai ember, aki látványosan fejlettebb izomatú, mennyivel magasabb rendű a fehérekhez képest? Adnál egy pontos sorrendet a pigmeusoktól az NBA törzsgárdáig?

dont be such a jew 2019.10.07. 10:37:20

@igazi hős: A szellemi tevekenyseg csucsa a szellemesseg, a humor.

A nokbol hianyzik teljesen. Az o dulguk annyi hogy rohogjenek a poenon.

Loretta esztergom 2019.10.07. 10:40:01

@midnight coder: :) :) ő írta: "...szóltam az aktuális páromnak, legyen kedves és szerelje fel szerzeményemet. Fejvakarás, nyekegés, neki fogalma nincsen. Jól van, drágám, instruállak, azért kicserélni egy meglevő lámpatestet egy másikra nem atomfizika, hidd el nekem. Hát, ő nem, inkább hívjunk szerelőt. Mind tudjuk, ilyen esetben a "jónapotkívánok" egy napi átlag fizetés tarifával működik a szakiknál. Berágtam, és lábujjhegyen a létra tetején állva kicseréltem...." ebből gondoltam (rosszul?)

dont be such a jew 2019.10.07. 10:41:42

@igazi hős: Az afrikai ember nem fejletttebb izomzatu, csak primitivebb agyu es meg mindig izombol dolgozik. Az europaiak mar reg nem vegeznek fizikai munkat, de amikor vegeztek ok is izmosak voltak (persze nem testepito szinten mert az evoluciougyileg hatranyos)

axel2552 2019.10.07. 10:42:46

Érdekes tehát ha nem tudok felszerelni egy lámpatestet szánalmas pöcs vagyok de ha jobban főzők mint egy nő az normális mert megváltoztak a nemi szerepek.OMG

dont be such a jew 2019.10.07. 10:43:31

@Loretta esztergom: nyilvan izzot cserelt a joasszony csak azt sem tudja mit hivnak lampanak

Mellesleg az a pasi aki nem cserel izzot se meg kereket se azt seggbe lehet rugni

Pfdd 2019.10.07. 10:47:54

@GiaMarie: És az egyedül nevelt kamaszfiad ha képtelen anyu nélkül kicserélni egy izzót, azt nem a saját kudarcodnak érzed esetleg mintsem a fiad generációs problémájának (mintha az csak úgy belekerülne a gyerekbe persze a szülő soha nem hibás)?
Sajnos pont sikerült megerősítened hogy milyen életképtelen emberek kerülnek ki egyedülálló anyák keze alól.

octy 2019.10.07. 10:49:27

Van olyan férfi aki nem tud semmit sem szerelni. Pl. jogász lett belőle.
És akkor mi van? Lehet, könnyebben tud otthont biztosítani és magasabb színvonalon, mint az, aki tud szerelni de fele annyit se keres.

dont be such a jew 2019.10.07. 10:49:57

@Pfdd: tisztelet az egyedulallo anyaknak

lehet azert egyedulallok mert szajon vagta oket szivuk valasztottja

dont be such a jew 2019.10.07. 10:51:29

@octy: De akkor nincs rinyalas ha apuci egyedul jar bulizni az Adriara!

kocsmagomba 2019.10.07. 10:55:00

@octy:

"A férfi dolga a javak és az otthon megteremtése, a nőé a család és az otthon egyben tartása.
Ahol ez nem így történik a valóságban, ott általában jönnek is a problémák, válás, stb."

Pont nem így van. Ebben a felfogásodban egy hibás előre-feltevés van. Az a feltevés, hogy vannak férfi és női szerepek. Ha a partnerek e mögé bújnak, e mögé rejtik a sikertelenségüket, akkor jön a baj. Az egymást vádolás. Fordulj meg a lovon.

Ellenpélda az enyém. Családban élek. Több, mint 40 éve. Most ebben a pillanatban a feleségem (nő) dolgozik keményen. Én (férfi) éppen zsemlét sütök. Utána túrógombócot főzök a tegnap általam főzött bableves utánra másodiknak. Már kiteregettem a mosott ruhát, ma nem kellett bevásárolni mennem, így volt időm közben kicserélni egy gázkonvektort. Eközben, míg a zsemle sül, utána nézek egy gyerekvédelmi üggyel kapcsolatos jogszabálynak, amiben holnap el kell járnia feleségemnek. Meg most belefutottam ebbe a blogba és látom a sok állatot, bircat, akik arról kommentelnek, hogy férfi és női szerep.
Szerintem meg csak a család számít. A család működése, egymás segítése. Tisztelete. Váljak el, mert nem főz rám az asszony? Váljon el, mert neki kell több időt a munkahelyén töltenie?
Ez azoknak való élet, akik nem tisztelik egymást és csak a nemi szerveikre helyezik a párkapcsolatot.
Az nem család.
Van nekem olyan nő ismerősöm is, aki építőiparban fizikai munkát végez, jobban, mint némelyik férfi, megszégyeníti őket.
Nem a himbilimbitől függnek a dolgok hölgyeim és uraim!
Férfi és nő. Egymásnak vagyunk teremtve, vagy egymásnak épített az evolúció, mindegy. Társadalmilag a család a lényeg, és ha nem támasztunk szerep elvárásokat, működni is fog.

Tomi1.8VTI 2019.10.07. 10:55:02

@Leylandi: Itt én nem olvastam olyan kommentet, amelyben bárki is vitatta volna, hogy úgy lenne ideális, hogy a jogok terén a férfiak és a nők egyenlő elbírálásban részesüljenek. És az eredeti poszt sem erről szólt, hanem -erősen leegyszerűsítve- arról, hogy férfiak vállaljanak nagyobb részt a házimunkából, a nőket pedig ne csak " fénymásolásra" vegyék fel dolgozni. Tehát a férfiak és a nők közötti munkamegosztás -otthon és a munkahelyen- a poszt témája. Nem pedig az egyenlő jogok. Emiatt én az egyenlő jogokkal kapcsolatban nem reagáltam semmit.

dont be such a jew 2019.10.07. 10:59:17

@kocsmagomba: Akkor mar nyugger vagy, tehat mirull beszelsz?

dont be such a jew 2019.10.07. 11:01:09

@Tomi1.8VTI: Bebaszna egyenlo jogok lennenek.

Amelyik ferfinek a noje fontosabb mint a BROTHERHOOD az egy mocskos arulo, amelyik no ilyet var el az egyedul marad.

arty1977 2019.10.07. 11:01:17

@igazi hős: amint kihordta az első férfi a gyereket és meg is szülte, a nők azonnal nekiállnak majd betonozni.

(ezen ostoba érvek, érvrendszereket olvasva szégyellem, hogy tököm van... :( )

Pfdd 2019.10.07. 11:05:24

@axel2552: Ez is csak ennek a hisztinek a része. Nőnek alantas és megterhelő mosógéppel mosni, de nem kötelessége érteni férfias dolgokhoz. Közben a férfi vegye ki a részét a háztartásból, de legyen mellette férfias feladatokban is jártas, magyarul pl. értsen min. középszinten a villanyszereléshez, vízszereléshez, bírja a cipekedést, mert hát azért legyen már férfi.

Tomi1.8VTI 2019.10.07. 11:07:05

@igazi hős: Női felsőfokú végzettségűek számáról és/vagy arányáról nincs információm, így én erről nem írtam. Kérlek, sorold fel azokat a női feltalálókat akik szerinted sokan vannak és írd le, hogy mit találtak fel! Vagy linkelj be egy forrást, ahol ennek utána tudok nézni! Külföldi is lehet. Előre is köszönöm.

dont be such a jew 2019.10.07. 11:08:19

@Pfdd: Ne vinnyogj.

Kell keresni havi 3 millat aztan kussol az asszony es egyfolytaban feltekenykedik a tobbi kurvara.

Ilyen egyszeru.

justanopinion 2019.10.07. 11:09:32

A cikk tartalmi elemeitől elvonatkoztatva minden kedves hagyománytisztelő férfi kommentelőnek kívánom, hogy a Jóisten kizárólag leánygyermekekkel áldja meg őket, hogy a helyes, nőként követendő útra nevelhessék utódaikat, a tanulást háttérbe szorítva mert úgyis csak valami büfészakokra tudnának bejutni ahonnan kikerülve csak felszopni tudnák magukat egy jól fizető munkahelyre, ezzel is hátrányos helyzetbe hozva a pozíciót jobban megérdemlő férfiakat.... hogy teljes mértékben az otthon melegét megteremtő ismeretekre koncentrálhassanak edukációjuk során, takaros kis menyecskét nevelve belőlük, hogy egy bányás/mezőgazdasági gépszerelő/ 40 fokban aszfaltozó segédmunkás elkötelezett háztartási robotjai lehessenek hátralévő életük során - ha már az ő munkájuk elvégzésére amúgy is alkalmatlanok, tiszteleghetnek a szakmák előtt azzal, hogy bevállalnak egy ilyen párt. Otthon majd várják Urukat és Parancsolójukat makulátlan tisztaságban, gőzölgő vacsorával, nem sokat beszélve hogy a nehéz nap után ne fárasszák még ők is férjurukat, aki annyit dolgozik... - mivel a tradicionális szerepeknek megfelelően a családot a férfi tartja el egy fizetésből, húst csak ünnepnapokon esznek... de legalább minden nap játsszák el kedvesen, hogy élvezik a szexet, hogy igazi férfinak érezhesse magát az embere! Mert minden édesapa ezt szeretné a kislányainak, hogy életük végéig alárendelt szerepben élhessenek, boldogan, férfiak ösztöneit kiszolgálva - mert a nők másra úgysem jók!

dont be such a jew 2019.10.07. 11:12:48

@Tomi1.8VTI: Nem talaltak fel semmit.

A felsofoku vegzettseg meg ma gyakoribb a nok koreben, mint 70 eve az erettsegi, annyitiser. Ugyanugy banki telefonos kisasszonyok lesznek a ma diplomas noibol mint 70 eve akik lenyomtak egy polgarit.

Az IQ a ferfiaknal sokkal magasabb.

Tomi1.8VTI 2019.10.07. 11:17:57

@octy: "Az is elgondolkodtató, hogy a nők mégis azokat a férfiakat keresik, azoknak teszik szét a lábukat, azok izgalmasak, akiket amúgy elnyomónak tekintenek. Akiknek alárendelhetik magukat. Ez sem véletlen, ez is természet által kódolt dolog."

Ez maximálisan így van. És evolúciós pszichológiai oka van. A macsó férfira indulnak be a nők nemi ösztönei. Tőlük akarnak gyereket. Az alfa hímtől. De szükségük van a meghunyászkódó, a nőt a tenyerén hordozó béta hímre is. Közvetlenül azután, hogy az alfa hím lelépett a vonzóbb punci irányába és a béta hímre lehet bízni az alfa hím utódainak felnevelését és az ezzel járó terheket. A szaporodási szempontokat kimaxoló nőnek mindkét fajta hímre szüksége van, de az időbeli sorrend nagyon nem mindegy.

arty1977 2019.10.07. 11:23:44

@Jankove: persze sötétkém, a szennyes kiválogatja magát, betevődik a mosógépbe, az beállítódik, elindul, kimos, kiteregeti a ruhát, összeszedi, összehajtogatja, kiválogatja, elpakolja. A power gomb, bazmeg.

És ugyanez a fajta gomb van a főzőszerkezeten, mosogatógépen, vasalón is.
A gyerekkel tanulásra ti milyen márkájú gépet használtok és milyen programot lőttök be általában? Némettanulást pl. 40 vagy inkább 80 perces programmal futtatjátok?

Sötétség, mindenütt sötétség :(

Tomi1.8VTI 2019.10.07. 11:26:16

@midnight coder: Ez teljesen igaz. De az USA is a nyugati kultúrkörbe tartozó ország, tehát fellép a túl erőszakos iszlám irányvonal ellen, mert az ő érdekei is úgy kívánják. És a világ többi része -ideértve Európát is- ezt ki is használja. Úgy vannak vele, hogy majd az USA megoldja. És amíg az USA többé-kevésbé megoldja, legalábbis a legirritálóbb túlkapásokat, addig így is fog maradni, mert ez kényelmes a többi nyugati kultúrájú országnak. De ez már túl messzire vezet a poszt eredeti témájától.

arty1977 2019.10.07. 11:26:21

@dont be such a jew: nők által összeállított IQ teszten? meglepődnék zsidófób barátom ... :D

arty1977 2019.10.07. 11:28:13

@dont be such a jew: nők által összeállított IQ teszten vagy férfi által összeállítotton?

Tomi1.8VTI 2019.10.07. 11:31:03

@igazi hős: Valamit erősen félreértettél. Én a férfiak és a nők anatómiai jellemzőit hasonlítottam össze rasszoktól függetlenül. Nem pedig a különböző rasszok férfi tagjainak anatómiai jellemzőit. Rossz ajtón kopogtatsz, ha ilyen összehasonlításra vágysz, ebben én nem vagyok illetékes.

kocsmagomba 2019.10.07. 11:31:42

@Tomi1.8VTI: szerintem meg nem vagyunk állatok, bár lehet, hogy a ketrec túloldalán ezt látod... nem is tudtam, hogy az állatkertben már a majmoknak is van internet hozzáférésük, ez az igazi fejlődés!

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.07. 11:34:59

@arty1977: Vajon egy magyarországi tanárok által összeállított teszten hogyan szerepelnének a német,francia,brit diákok,mert ugye mindig fordítva van..

dont be such a jew 2019.10.07. 11:38:10

@justanopinion: pontosan igy

@arty1977: A nok IQ tesztje kb. annyira erdekli a zembereket mint a noi foci

midnight coder 2019.10.07. 11:39:38

@justanopinion: Nézd, azzal hogy több csaj van diplomás mint férfi, alapvetően a macskatápszerek jövőbeli forgalmát dobjuk fel. Mert hogy a vezérigazgató asszony + portás kombó szerintem hosszú távon nem annyira megy, a diplomás nők általában szintén diplomás férfit is akarnak és nem aszfaltozó segédmunkást...

kocsmagomba 2019.10.07. 11:40:37

@Tomi1.8VTI: jellemző még a nick neved is, autó és punci a hitvallásod, erre mondtam, hogy nem lehet társadalmat építeni olyan párkapcsolatokra, ahol csak a nemi szervek az érdekesek, és hogyan masszírozza a prosztatádat az autó motorja az ülésben, te ilyen fajta majom vagy, engem ez nem zavar, legyél, csak ne erőszakold másokra a véleményedet.
Ezt írja neked egy szőke kékszemű (régebben kockahasú sportoló) alfahím.... aki mégis a monogám kapcsolatot és a családban élést választotta, nem pedig a felkínálkozó értelmetlen buta puncikat egész életemben...

Leylandi 2019.10.07. 11:45:45

@Tomi1.8VTI: "régen nem az számít, hogy melyik hadseregben vannak többen, hanem hogy melyiknek fejlettebb a fegyverzete"

Aha... szóval Európának fejlett fegyverzete van. Akkor sorold már fel, mit nyertek meg az elmúlt 30 évben...
Egyébként van egy másik hadviselés is, aminek segítségével be lehet a saríát vezetni. Az, amivel a régen színtiszta Erdélyt is elvesztettük: bejöttek a románok (albániai pásztorok), aszt teleszülték. Ha elfoglalnál is egy ilyen országot csodafegyverekkel, mit csinálnál a már ott letelepedett, 80%-ban román, ingatlantulajdonnal rendelkező néppel ott? Vagy mit csinálnál Marseille-ben? A franciák 7-10%-a muszlim, és évente 200 ezer jön hozzájuk (most még), gondolod, ez meg fog állni, ha te kivonultatsz 100 repülőt aszt műrepülgetsz a fejük felett? Valaki elszólja magát, mint Merkel, meg a klímaváltozás befejezi az elsivatagosodást, aszt itt lesz Afrika 1,1 (nemsokára 1,5) milliárdos meg a Közel-Kelet 300 milliós népességének a fele. A népvándorlás, amióta csak létezik az emberiség, MINDIG MŰKÖDÖTT, az emberek oda mentek, ahol könnyebb volt élni: majd pont most, pont ez az Európa fogja a természeti törvényeket megfordítani? Róma se állt örökké, nyugodj bele, mi se fogunk. Ez természetes. Az adott nép meghódít, elkényelmesedik, aszt elsöprik az erősebbek. Mindig így működött minden, ezt hívják életciklus-görbének, ezen semmilyen fegyver nem tud változtatni.

dont be such a jew 2019.10.07. 11:48:46

@midnight coder: kiveve ha nagyfaszu

Ha nagyon sikeres no el egyutt atlagos faszival, akkor az ember valoszunuleg egy hatalmas kujon

Leylandi 2019.10.07. 11:55:21

@Tomi1.8VTI: "A macsó férfira indulnak be a nők nemi ösztönei. Tőlük akarnak gyereket. Az alfa hímtől. De szükségük van a meghunyászkódó, a nőt a tenyerén hordozó béta hímre is."

Ez abszolút így van, és nem véletlenül: azért van így, mert EZ A LEGJOBB túlélési taktika a faj számára, így lesznek az utódoknak a betegséggel leginkább ellenálló, legsportosabb, magasabb, erősebb, gyorsabb stb. génállományú egyedei. Csak homok került a gépezetbe: a társadalom azért fog széthullani, mert az ember feltalálta a genetikai tesztet! És a bétahím már nem feltétlenül kajálja be, hogy a gyerek az övé, így nem is hajlandó felnevelni, így futószalagon készülnek a szingli anyák. Dehát az evolúció nem gondolhat mindenre (technikai fejlődés), ami ennyire rövid idő, 1-2 évtized alatt következik be.

#szájbergyerek# 2019.10.07. 12:04:06

@justanopinion:
Nem korlátozza senki a nők tanulási lehetőségeit. Választhatnák a piacképes diplomák megszerzését de többségük mégis inkább valamilyen semmit érő büfészakon köt ki. Persze ezért is a férfiak a hibásak, mert ők meg inkább az előbbit választják.
Persze ugyanannyit akar keresni, meg női kvótát követel de szigorúan csak a jobb helyekre, unalmában pedig a házimunka újraosztásán elmélkedik. Na ez a baj....

Tomi1.8VTI 2019.10.07. 12:04:15

@Leylandi: Ha nem sorolom fel, hogy milyen háborút nyertek az európaiak az elmúlt 30 évben, akkor az azt bizonyítja, hogy nincs fejlett fegyverzetük? Kifejtenéd nekem bővebben ezt az ok-okozati összefüggést? Hogy hogyan következik az egyik a másikból? Kérlek, azt is fejtsd ki, hogy ez hogyan kapcsolódik az eredeti poszt tartalmához!

Leylandi 2019.10.07. 12:12:51

@kocsmagomba: "Ezt írja neked egy szőke kékszemű (régebben kockahasú sportoló) alfahím.... aki mégis a monogám kapcsolatot és a családban élést választotta"

Akkor te sose voltál alfahím, már meg ne haragudj érte... Attól, ha egy bétahím elkezd konditerembe járni, még nem lesz alfahím, csak többet bír felemelni.
És az nagyon nem ugyanaz...
Az alfahím egy viselkedés- és életmód, egy hozzáállás, aminek csak egy (szükséges, DE nem elégséges!) része, hogy a másiknál erősebb-magasabb-szebb. A skandinávok nagy része meg szőke-kékszemű, akkor azok mind macsók, az arabok közt meg egy sincs? Nanana...
Az emberiség évmilliós genetikai kódja szerint ösztönből a nők 80%-a a férfiak 20%-ának kínálkozik (kínálkozna) fel (igen, a te feleséged is Mark Ruffalo-ra gondol, miközben fekszel rajta), és hogy az a 20% el is tudja ezt a feladatot látni, szétszórni a többinél értékesebb génjeit (bolond lenne, ha nem tette volna), egyszerűen NEM LEHET HŰSÉGES TERMÉSZETŰ annak érdekében, hogy az emberi faj sikeresen fennmaradhasson. Genetikailag kódoltan, tehát semmit nem tehet ellene, ahogy az ellen se, hogy időnként álmos vagy szomjas.
De hiszen ennek köszönhetjük, hogy emberré lettünk, kiemelkedve az állatvilágból, hogy mindig a legjobbak örökítettek, melynek eredményeképp nem maradtunk ugyanazok, hanem egyre okosabbak lettünk (ez aztán véletlenül párosult egy sikeres stratégiával is, mely szerint nem mindenünket csak menekülésre használjuk, hanem végtagjaink egy részével fogni-szerelni tudunk, persze ez is kellett hozzá).

midnight coder 2019.10.07. 12:13:06

@Leylandi: Van az a fegyver ami tudna ezen változtatni, de a nyugat-európaiaknak soha nem lesz tökük bevetni. Inkább még ők szállítják haza a tengeren hánykolódó majdani megszállóikat. Amiben Európa bízhat, az az, hogy ide a keleti végekre nem annyira jönnek, és amikor odahaza elkezd majd tarthatatlanná válni a multikulti, akkor a nyugatiaknak lesz hova menekülniük.

Tomi1.8VTI 2019.10.07. 12:13:09

@#szájbergyerek#: "meg női kvótát követel de szigorúan csak a jobb helyekre, " Igen, még én sem láttam olyat, hogy duguláselhárító, rágcsálóirtó (egyébként ezzel elég jól lehet keresni) vagy olvasztár munkakörbe női kvótát követelt volna bárki. Nem is értem, hogy ilyenkor miért nem fontos a nőknek az egyenlőség:)) A nők feltalálták a szelektív egyenlőséget, ami a férfi logika szerint egy oximoron, de a nők szerint létezik és működik:))

midnight coder 2019.10.07. 12:17:48

@Tomi1.8VTI: "De az USA is a nyugati kultúrkörbe tartozó ország, tehát fellép a túl erőszakos iszlám irányvonal ellen, mert az ő érdekei is úgy kívánják."

Az amcsik legnagyobb puszipajtása Szaud-Arábia, akikre azért elég nehéz azt mondani, hogy semmi közük az IS-hez. Az amcsik pont leszarják az EU-t, ha az érdekeik azt kívánják.

erkölcsi hulla 2019.10.07. 12:19:06

Támogatom teljes mellszélességgel a női és férfi egyenrangúságot és egyenjogúságot.

Éppen ezért szeretnék rámutatni azon problémára hogy itt építkezésen, sőt sehol sem láttam még női kétkezi munkást, pedig jól keresnek ám !

Támogatom a női kőműveseket, villanyszerelőket, gépészeket, az összeset sőt KÖVETELEM a női kvóták szigorú betartását ebben a munkanemben is !

feminista vagyok, teljes lelkemből
Világ feministái, egyesüljetek, és lépjetek fel eme hímsoviniszta eljárás ellen ! Nőket az építőiparba, nőket a munkások közé ! Női munkások, egyesüljetek !

Leylandi 2019.10.07. 12:29:40

@Tomi1.8VTI: Jó, segítek, ha elvesztetted a fonalat. A poszt eredeti gondolata arra vonatkozott, hogy: "a nők talán nyitottabbak, jobban akarják a változást, maguk is változni és fejlődni akarnak... A férfiak nem változtak. Nem az igazi férfi van kihalóban, hanem az igazi nő van születőben."

Erre írtam, hogy a f.szt. Nem attól lesz igazi a nő, ha mindenen változtatva rendőr lesz belőle meg kőműves, és ez így is természetes, ezt a picsogást úgyis el fogja egy igen erősen férfiuralmi rendszer (iszlám) söpörni, és a nő megintcsak a sparhelt mellé szorul vissza, már amikor nem küldik előre... aknát keresni...
És ez ellen nem lehet fegyverekkel harcolni (egyébként, ahogy írták, se a jugó, se az ukrán háborúhoz még hozzá se tudtunk köpni), mert az az élő populációk (itt: népek) sorsa, hogy felemelkednek, küzdenek, amíg még van mit elérni, aztán ha a kor fejlettségi szintjén elérték, amit lehetséges lett, akkor elpuhulnak, és elsöprik őket más, erősebb genetikájúak. Azok a népek ott a sivatagban évmilliók óta semmi, de igazán semmi mást nem tudtak dolgozni, minthogy lekaszabolták, aki arra járt, és elvették tőle - ha jött kereskedő, attól, ha nem, akkor meg egymástól. Aki nem volt elég galád, harcos és könyörtelen, az egyszerűen kipottyant az evolúció rostáján, így járva. Erre bekerülnek ide, ahol már x ezer éve is demokráciáról meg egyenlősdiről sírtunk, mit gondolsz, mi ez nekik? Mint amikor a medve beszabadul a málnásba, ami ráadásul 10m-enként lépesmézzel van telitűzdelve... ezek itt az agressziószintjükkel és fanatizmusukkal megesznek minket reggelire, mégcsak nem is büffentenek hozzá! Ez tudományos szempontból teljesen érthető és logikus, csak a társadalmi PC álszentség kendőzi el valamennyire - ettől még az átlagember megérti úgyis, ha tanult egy csöppnyi biológiát.

Wildhunt 2019.10.07. 12:32:13

@Leylandi: Ez... Kemény volt, de nem tudok veled vitatkozni, bár szeretnék.

Tomi1.8VTI 2019.10.07. 12:37:03

@midnight coder: Én nem Szaúd-Arábiát írtam, hanem "túl erőszakos iszlámot" Attól, hogy a kettőnek van részhalmaza, attól még nem ugyanaz. A USA fellépett a túl erőszakos iszlám ellen, amikor megsemmisítette az Iszlám Államot. Lehet, hogy az USA leszarja Európát, ha az érdekei úgy kívánják, de a NATO alapszerződés 5. cikkelyét egyik NATO tagállam sem szarhatja le. Ha Európa NATO tagországai közül bármelyiket is fegyveres támadás éri egy külső ország részéről, akkor az összes többi tagállamnak kötelessége segíteni a megtámadott NATO tagállamnak. De ez már tényleg nagyon messzire vezet a poszt eredeti témájától.

Leylandi 2019.10.07. 12:39:38

@erkölcsi hulla: "KÖVETELEM a női kvóták szigorú betartását ebben a munkanemben is"

Hát akkor jó hangosan követeld, mert pl. a villanyszerelők úgy kb. 99,9%-a férfi... na nem azért, mintha ott valami iszonyú súlyokat kéne emelgetni, sokkal könnyebb fizikailag mondjuk a kőművesnél, igazából semmi épkézláb érv nincs a női villanyszerelők ellen, csakhát, ugye, valljuk be - kúva veszélyes. Könnyen bele lehet halni... sokkal-sokkal könnyebben, mint pl. ennél a mi rendőrségünknél, amelyiknek lassan már negyede nő, és amelyik ha meglát egy vízipisztolyt, már becsinál és hívja a tekket.

Tomi1.8VTI 2019.10.07. 12:48:10

@Leylandi: Ha engedjük őket beszabadulni Európába, akkor be fognak szabadulni, az biztos. Aztán 3 út lehetséges:

1. Asszimilálódnak, beilleszkednek és ők is nyugati kultúra szerint fognak viselkedni (Erre kicsi az esély, bár egy részük lehet, hogy alkalmas rá. Talán főleg éppen a nők, mert ők nagyon el vannak nyomva az iszlám világban és hatalmas előrelépés lehet az életminőségük szempontjából a nyugatiasodás, tehát mondhatjuk, hogy érdekükben állna.)

2. Európa lakossága fellázad, amikor az erőszakos iszlamisták száma és erőszakossága kiveri a biztosítékot az itteni polgároknál. És akkor az európai politikusok visszaküldik a migránsokat oda, ahonnan jöttek. Erre a folyamatra utaló jelek már most is látszódnak.

3. Átveszik az uralmat Európa felett és lezüllesztik a saját szintjükre. Nagyon remélem, hogy ez nem fog bekövetkezni.

Mankel 2019.10.07. 13:04:33

@Leylandi: Sokkal egyszerűbb magyarázat, hogy a férfiakat a dolgok érdekelik a nőket meg az emberek. Ezert kevés a női autószerelő és sok a nővér meg a bölcsész. Azért sokkal több a nő a felsőoktatásban mert alkatilag jobban fekszik a nőknek abban az életkorban.
Igen beszédes, hogy finnországban a női egyenjogúság fellegvárában 12% a reál szakon továbbtanuló nő.
Az elhelyezkedésnél pedig azért van több férfi felsővezető, mert nők kevésbé hajlandóak heti 80 órát dolgozni (megjegyzem igazuk van) mint a férfiak.

Leylandi 2019.10.07. 13:18:55

@Tomi1.8VTI: azt vázold már fel, légy szíves, hogy ebben a mai korban, ahol igazából már ezt a vitát se folytathatnánk le, ha ez nem itt, hanem ennél nagyobb nyilvánosság előtt folyna, hogyan képzeled a nép/bevándorlást megállítani? Ne hidd, hogy az átlag ny-európai polgárnak nem ugyanez a véleménye, hogy azért maradjunk már meg civilizált européerek(!!!), akik nem kövezik agyon 12 éves (!!!) feleségüket azért, mert ránézett a szomszédfiúra! Csak nem merik kimondani. Miért? Több összetevője van, a stockholm-szindrómától az elpuhult társadalmakban feltörő beteges ösztönökig (tanultál arról, Rómának milyen életvitele volt utolsó évtizedeiben?), de leginkább mégis a nagytőke (amely kezében tartja a médiát és a vezető politikusokat) anyagi érdeke miatt nem mondhatsz ellent a helyi lakosnál igénytelenebb fiatal férfimunkaerő behívásának. Ugyanis csakis ezzel tartható fenn a bővített újratermelés, a következő háborúig. Tiszta közgazdaságtan, semmi egyéb. Színtiszta tudomány, nem ördögtől való, ha gonosz is maga az eszme.
Ha (ami kizárt) tegyükfel mégis vissza szabadna küldened őket, hogy képzeled? Addigra házuk lesz, földjük, és ittlesznek többszázmillióan, repülőre ülteted őket? (A világ összes gépe se elég.) Bemutatva a tv-ben, amint zokogva elszakadnak a házaiktól?
B.szki... ugye NEM GONDOLOD KOMOLYAN, hogy ezt meg lehet tenni??? :-o Mármint Európában, persze. Mert ha Ázsiában lennénk, csak fölgyújtanának/áthajtanának rajtad a tankkal, házacska és tv ide vagy oda, és még feltennék jutubra is, hogy a többi röhöghessen rajtad. Na arra nem vonulgat ki az EU-ban egyetlen tüntető se, nincs olyan témájú ficki-ficki, hogy azért mégse gyilkolásszák le a kurdokat olyan nagyon. Bezzeg ha itt elvinnéd valamelyiknek - csak a kutyáját! - már fenn lennél fészen, vérdíjjal a fejeden!
Nem, nincs más jövő előttünk, mint eltűnni, hidd el. Csak egyetlen birodalmat mondj, amelyik akár csak az utolsó évezreden keresztül töretlenül vezető szerepben fenn bírt maradni! Nincsenek a fasorban se a kazárok, sumérok, maják, és ez a b.lf.sz Róma és a bizánci görögök, a rettegett mongolok és törökök is csak esnek-kelnek, világuralom helyett. Egy örökös és állandó csupán: panta rhei! Az egyetlen állandó a változás maga, nem lehet elébe feküdni.

Lángharcos 2019.10.07. 13:29:52

@TarzanBorz: Nem tudom, én szoktam tartani az ajtót bárkinek, akinek le vannak foglalva a kezei, legyen az a biciklijét tologató srác, fagyizó kiskölyök, babakocsis anyuka, vagy idős, vagy láthatóan siet.

Ez kifejezetten akkor válik érdekessé, amikor a másik fél meg úgy gondolja, hogy neki kéne előreengednie engemet, mert én vagyok a nő. Olyankor megy a bizonytalan táncikálás, de mivel a bejáratnál dupla ajtó van, az egyiken én engedem ki, a másikon meg ő engem, és minden udvariassági szabály be van tartva :3

Leylandi 2019.10.07. 13:32:54

@Mankel: azért ne becsüld le a nőknek férfiéhoz képest erősebb vágyát a tisztaságra és veszélytelenségre, meg kisebb vágyát a kihívásokra, karrierre és alkotásra. Mindig dühít, ha az egyenJOGÚságot összekeverik az egyenlő KÉPESSÉGEKkel, akármelyik oldal is teszi ezt. De könyörgöm, miért is kéne? Miért kell a női katona, gépész, rendőr, pilóta? És miért kell férfi stylist, könyvelő és óvóbácsi??? (Na ez a kedvencem, férfi stylist, b.szki, hát MINDÖSSZESEN csak 30-féle színt ismernek fel és 35 szagot, amiben már benne vannak a büdösek is!) Mert megtehetik? De attól jók is benne? Gálvölgyinek volt egy jó paródiája, ennek a fenenagy demokráciának a küszöbén: egy vakot játszott el, aki mesterlövésznek jelentkezett. Miért? Miért ne! Már csak arra várok, hogy valaki kijöjjön azzal, hogy neki joga van f.szt hordani, akkor is, ha nem azzal született, genetika ide vagy oda. Ja, hogy már ezt is kitalálták?! Affene :-(

#szájbergyerek# 2019.10.07. 13:45:57

@Tomi1.8VTI:
Azért szélsőséges példák ezek, mert a nők - néhány kivételtől eltekintve - sosem akartak és sosem akarnak majd veszélyes és/vagy fizikailag megterhelő munkákat végezni.
Most is azon hisztiznek, hogy még a nekik tetsző kényelmes és/vagy jól fizető munkahelyek is csak úgy kellenének, hogy ideológiai alapon, vagyis túl sokat azért ne kelljen már érte tenni.

TarzanBorz 2019.10.07. 14:25:49

@Lángharcos: " Nem tudom, én szoktam tartani az ajtót bárkinek, akinek le vannak foglalva a kezei"
Azt gondolom, félreérted. Itt azokról az esetekről van szó, amikor nincsenek lefoglalva a kezek, oszt mégis tartja az ajtót az ember fia. Mert az ember lánya sohasem. Egyetlenegyszer sem nyitja ki nekem egy nő az ajtót sőt egyszer nem enged előre, hanem betép előttem, ha kinyitom az ajtót, eszébe nem jut, hogy nem kéne előreengedjem, mert ő egy egyenrangú fél. Férfiak közt előfordul, hogy elkezdenek udvariaskodni, de 1-2 mp múlva az egyik bemegy. Az a nő, aki az egyenrangúságot akarja jelezni, nem az udvarias viselkedést veszi át a férfiaktól, hanem azt, hogy hogyan ne vegyünk tudomást a másikról.
Hangsúlyozom, ezt a magyar nőkre értem és csakis az ajtón előreengedés-köszönés viszonylatában.

midnight coder 2019.10.07. 14:36:02

@Tomi1.8VTI: Itt jó eséllyel nem külsõ ellenség lesz, hanem a már benn lévõ iszlamisták kezdenek majd tevékenykedni ha elegen lesznek. Mondjuk annyi pozitívum azért van a dologban, hogy jelenleg azért van nekik két águk (sííta és szunnita) akik egymást még jobban utálják mint a keresztesket és az ateistákat. De elég könnyen előjöhet egy új vezír aki egyesíti a két irányzatot és akkor indulhat a banzai.

midnight coder 2019.10.07. 14:38:24

@Tomi1.8VTI: 1. Azért idehaza is látni jó pár törülközőbe bugyolált fejű nőt közlekedni, ezek vagy mind utcára lépés előtt mostak hajat, vagy annyira nem megy nekik (vagy nem rajtuk múlik) az asszimiláció.

Amúgy picit kétlem, hogy azért mert valaki átevickél a tengeren, a túlparton hagyja a vallását, kultúráját, és azt az értékrendet amibe gyerekkorában beleszületett és amiben huszonéves koráig nevelkedett.

Tomi1.8VTI 2019.10.07. 14:45:22

@Leylandi: Én nem képzelem sehogy sem megállítani a bevándorlást, mert nem értek hozzá. Nálam sokkal gyakorlottabb emberek is vannak a bevándorlás megállításában. De szerintem a 21. században már vannak olyanok, hogy őrzött országhatár, éjjellátó kamerákkal és fegyverekkel felszerelt határőrök és drónok, a határőrség idomított kutyái, kerítés, aminek a továbbfejlesztett változatát villanypásztornak becézik, de az is csak egy kerítés, amiben áram van. Különféle érzékelők, pl. mozgás érzékelő, hőérzékelő, de még a kilélegzett széndioxidot is lehet érzékelni. A szocializmusban vasfüggönynek hívták az áthatolhatatlan határt. Akkor még aláaknázott határsáv is kiegészítette a kerítést. Az eddig felsoroltak tetszőleges kombinációja szerintem elég hatékonyan tudja megakadályozni az illegális bevándorlást.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.07. 14:51:44

@Tomi1.8VTI: Olvastam,hogy eleinte a programozók között kifejezetten sok nő volt. A 70-es években pl. nagyjából 50 %.Aztán jött az otthoni személyi számítógépek kora és a család eldöntötte,hogy ez az izé egy fiús dolog,hisz egy gép.Innentől kezdve kezdett el csökkenni a női hallgatók száma a programozó szakokon..

Tomi1.8VTI 2019.10.07. 15:16:23

@Leylandi: "a nagytőke (amely kezében tartja a médiát és a vezető politikusokat) anyagi érdeke miatt nem mondhatsz ellent a helyi lakosnál igénytelenebb fiatal férfimunkaerő behívásának."
Szerintem Orbán Viktor jelenlegi politikájánál nem kell jobb szemléltető eszköz, ahhoz, hogy lássuk, hogyan lehet ellentmondani bármilyen külső munkaerő behívásának. De jelenleg Donald Trump is éppen ebbe az irányba tart. Vagy pl. Ausztrália bevándorlási politikája is nagyon szigorú. Oda is szinte lehetetlen bekerülni. Az országok jelenleg is megtehetik, hogy megválogatják, kit engednek be. Ha mindenképpen szükség van friss munkaerőre, akkor érdemes a hasonló kultúrkörből származó, hasonló vallású, vagy legalább nem az erőszakosabb, primitívebb, írástudatlanabb bevándorlókat beengedni az országba.

Hozzászólok 2019.10.07. 15:18:16

@Leylandi: attol még hogy van a kényelmes elet iránti vágy miatt népvándorlási szándék, nem kéne az itt lakóknak willkommen, hurrá diverzitás felkialtasokkal hivogatni, ellatni, kiszolgalni őket a saját állampolgárok rovására és költségére.....
Ezt pl nagyon is meg lehetne es meg is kéne tenni a folyamatok ellen.

Hozzászólok 2019.10.07. 15:22:21

@erkölcsi hulla: ferfiakat a szaros pelenkak melle, a mosógép mellé, porszívót fakanalat a kézbe. Tessek jatszani meselni, ejszaka hanyasbol kipucolni a gyereket stb.

Ez persze nem fizet olyan jol mint a kőművesség....

Tomi1.8VTI 2019.10.07. 15:25:50

@midnight coder: Az teljesen biztos, hogy nem megy mindenkinek az asszimiláció. Ennek bizonyításához nem kell messzire menni, elég megnézni a hazai cigányság beilleszkedését a társadalomba. És az asszimilációnak is több fokozata van. Van, aki csak letakarja a haját, mert a vallása ezt kívánja, mások meg öngyilkos merényletet hajtanak végre egy zsúfolt szórakozóhelyen vagy piacon. És aki esetleg tud asszimilálódni, az is csak lassan tud. Ez sosem gyors folyamat. Sőt, az is lehet, hogy majd a gyereke vagy az unokája fog nyugatias értékrend szerint élni, mert ő már itt nő fel, itteni iskolába jár, itteni nyelvet fog beszélni és azt látja, hogy a nyugati emberek magasabb életszínvonalon és szabadabban élhetnek (különösen a nők), mint a szülei.

Leylandi 2019.10.07. 15:33:33

@Veszéjben a lyogállamiság !: azért ne jöjjünk már folyton ilyen sztereotípiákkal, hogy a társadalmi szerep nem engedi, nem köt minket gúzsba a polkorrektség, mint a Micriosoftot...
prog.hu/hirek/5000/kiderult-ezert-nem-mennek-a-lanyok-programozonak
A valódi ok kiderítése érdekében meg kell inkább vizsgálni a jelenséget kísérő körülményeket: amíg néhány excentrikus tudós, kutató (Mavis Batey, Joan Clarke, vagy a COBOL szülőanyja, Grace Hopper) munkája volt, még elment, de amikor már nők tömegei előtt nyílt meg a lehetőség, ők nem éltek vele (egyébként nem élnek mai napig se, bármit hazudik is a liberálmédia, a nők aránya az informatikai alapszakokra felvettek körében ma is csak mindössze 15%. ivsz.hu/wp-content/uploads/2016/03/a-hazai-informatikus-es-it-mernokkepzes-helyzetenek-problemainak-gatlo-tenyezoinek-vizsgalata.pdf ) Nagyon bízom benne, hogy ma, 2019-ben már senki nem jön azzal, hogy a falusi pletykák és a fiús ruhák miatt nem mer programozónak menni... Egyébként azon nők, akik informatikusként dolgoznak, nagyon jók a szakmában, úgyhogy nem arról van szó, mintha nem lennének rá képesek. Furcsamód a női kvótakövetelések nem ebben a szakmában szokásosak, inkább vezetők, politikusok között, és ebben lehet része annak, hogy a PC-társadalom - egyébként rendkívül káros módon, hiszen önmegvalósításukat akadályozza meg ezzel - "adja a nők alá a lovat".
Valójában, az emberiségre nézve minden olyan jelenség káros, amely a férfi és nő barátságát, kapcsolatát, együttműködését fúrja meg, árkokat ás, ékeket ver, kitünteti egyiket a másik rovására! Mert egymásnak teremtettek bennünket, bármilyen más biológiai csodát (a nőket egymásnak, macskáknak, marslakóknak stb.) is talál fel valaki.

Hozzászólok 2019.10.07. 15:36:31

@Leylandi:
Tok jol latsz egy csomo folyamatot. De nem ertek egyet veled, hogy nincs mas lehetoseg, mint eltunni.
Nem.
Nem es nem.
Meg kell orizni az europai kulturat. Nem szabad olyan pártra szavazni aki nem zarja ki a bevandorlast. En még a vallasi turelmet is népszavazásra bocsatanam: minden olyan vallas tilos, amelynek a szent konyveben szerepel hogy a mas vallasut meg lehet olni. Ja, hogy ez csak az iszlamra ervenyes? Hat pech, lehet hazamenni.

Nezzetek meg nehany videot a redice tv, vagy paul joseph watson tól.
Szelsojobboldali gyulolkodoknek vannak titulalva, pedig semmit nem mondanak ami ne lenne logikus, vagy kepviselheto.

Erdekesnek talalom, hogy egy ilyen kis egyenjogusagi felvetesre reagalva, milyen gyorsan az iszlamizacio veszelyei merültek fel. Sajnos valoban ez a legnagyobb veszely a nokre nezve jelenleg.

Es erdekes: az europai ferfiak mikor talaljak ki, hogy milyen menő a szakalviselet????

Hozzászólok 2019.10.07. 15:39:15

@Tomi1.8VTI: hogy te milyen naiv vagy. A terrorcselekmenyek nagyobb reszet a 3. Generacios bevandorlok csinálták.

ArriMédesz 2019.10.07. 15:40:25

@Hozzászólok:

ő is faék egyszerűségű hülyeségeket nyom, eleve szellemi hugyos aki az alfa-béta terminológiát pofátlanul benyomja az elméleteibe.
de akkora magabiztossággal nyomatják hogy az embernek az esze megáll

Mankel 2019.10.07. 15:51:01

@Leylandi: nincs vita köztünk. Az egyenjogúság megvalósult az egyenlőséget meg nem kell erőltetni
Ha egy nő céges pszichopata akar lenni az ajtó nyitva áll előtte és álljon is. Ha katona akar lenni áám légyen. (Soha nem lesz belőle első sorban harcoló kommandós de pl logisztika feladatokban simán részt vehet a hadsereg úgy is a legegyszerűbb és legkönnyebb módja a szociális szintlépésnek)
A gondok mindig akkor kezdődnek ha erőltetni kezdjük az egyenlősdit ahogy ezt a kvóta pártiak teszik.

Leylandi 2019.10.07. 15:53:02

@Tomi1.8VTI: "Szerintem Orbán Viktor jelenlegi politikájánál nem kell jobb szemléltető eszköz, ahhoz, hogy lássuk, hogyan lehet ellentmondani bármilyen külső munkaerő behívásának."

Na ne viccelj! Tele vagyunk ukrán (magyarul nem tudó!), mongol meg mittudoménmi vendégmunkásokkal! Nézz már körbe kicsit az építőiparban meg a szalagoknál... a politikus, az mindig politikus! Egyiknek ezek a feketeseggűek, másiknak azok, de a zseb mindegyiknek barátja!

"De jelenleg Donald Trump is éppen ebbe az irányba tart. Vagy pl. Ausztrália bevándorlási politikája is nagyon szigorú. Oda is szinte lehetetlen bekerülni. Az országok jelenleg is megtehetik, hogy megválogatják, kit engednek be."

Nyugi, ezt Merkel anyu is jól kitalálta: ők kiválogatják, a resztlit meg visszabaxják ide, K-Európába. Csak más módszerrel akartak élni, mert liberálisok, nem akartak tehát direkt módszereket, csak olyan liberálisan sunyit. Válogatni akartak szegények, csak mi beleköptünk a levesbe, és nem választottuk meg a helytartóikat. Vagy: nem az Ő helytartóikat választottuk meg. Mert egyet tudni kell: egy ilyen ütközőzónában, egy ilyen kicsi ország, mint mi, soha nem lehet független!

"Ha mindenképpen szükség van friss munkaerőre, akkor érdemes a hasonló kultúrkörből származó, hasonló vallású, vagy legalább nem az erőszakosabb, primitívebb, írástudatlanabb bevándorlókat beengedni az országba."

Na ne viccelj! A bantunéger még Kanadában is röhögve megy be melletted a zöldfolyosón, amíg téged, kelet-európait utál az amerikai, angol, osztrák meg a francia, mint a sz.rt! Nem mernek más bőrszínűre szólni egy szót se, nehogy rasszizmussal vádolják, ezért hát kit utálnak? A saját kaukázusi rassszukat, a kelet-európait. Azt szabad. A britek a kelet-európai vendégmunkásokra hivatkozva-mutogatva lépnek ki az EU-ból!!!

szuts 2019.10.07. 15:59:24

Hellótok!

Keveredik az egyenjogúság és az egyformaság fogalma. Ahogy én látom, egyenjogúság meg-meg van (törvényi szinten mindenképpen).
Ahogy látom a nők munkái is arányosan csökkentek a háztartásban, hiszen minden már gépesítve van, és az élettér is lecsökkent, amit a múlthoz lényegesen kevesebb munka egyenesben tartani.
Azt is észre vettem, hogy nagyon nehéz egy nőnek segíteni, mert bár "Jó-jó, hogy megcsináltad, de nem tökéletes amit tettél." Látom, hogy utána tereget a férfinak, mert nem jó, Felporszívóz, de hagy itt-ott ezt-azt, felmos, de túl sok/kevés vízzel, ... Egy idő után könnyen hangzik el, hogy akkor csináld magad. Ennek a problémakörnek a görbe tükörben jó látható esete, mikor az anyós-meny dolgozik együtt. Na valami ilyesmire gondolok.
Igazat adok annak, aki úgy véli, hogy a különbségek nem csak neveltetésből/szocializációból származik, hanem genetikus/biológiai különbségek adják ezt az eltérést. Tehát lehet erőlködni, de a ffinek nem lesz jellemzően otthonteremtési képessége, a nő a munkahelyén jellemzően fél fejjel a család gondjaival törődik - már ha van neki.
Az a meglátásom, hogy a munkahelyek hangulatáért - úgy ahogy a család hangulatáért is - java részben a nők felelnek. Poklot és mennyországot is tudnak csinálni. Mos ne jöjjön senki a részeges apa vízióval, mert akkor nem tudja milyen egy részeges anyával élni -és ebből is van már bőven.
Nagyon sok mindennel - ételek fogyasztása, életmód, gyereknevelés és így a családmodell is - vagyok úgy, hogy ami ezer évig jó volt, nem hiszem, hogy az utóbbi 60/40/10 évben találják ki, hogy marhaság. Várjunk 30-40 évet, és kiderül mit (t)ettünk.
Üdv.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.07. 16:02:53

@Leylandi: Sztem ez egy igen jó szemléltető példa arra, hogy a család igenis determinálja a gyerekeket, hogy milyen pálya felé orientálódjanak. Egyértelmű, hogy a 90-es évekre nem lettek hülyébbek a nők, hanem egész más oka volt annak, hogy már jóval kisebb arányban jelentkeztek programozónak.
Pl.korábban a holdkomp leszállását vezérlő programot egy nő alkotta meg, ahogy a legelső szövegszerkesztő programot is egy nő készítette..Aztán jöttek a pc-k és apu azt mondta, hogy kislányom ne foglalkozzál te ezzel, majd az öcsi, te meg menj anyádnak segíteni a konyhába..

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.07. 16:06:51

@Leylandi: A vendégmunkás nem azonos a bevándorlóval. Előbbi szerződéssel jön dolgozni, aztán hazamegy,utóbbi gyakran az európai adófizetők pénzén akarja élni kb, azt az életet, mint otthon. Szegregálódik, és egyre kevésbé sikerül integrálni.Egy afgán nem fog neked beállni napi 10 órát gályázni egy szalag mellé..

Haloperidol 2019.10.07. 16:07:04

"Nem az igazi férfi van kihalóban, hanem az igazi nő van születőben."

Ha jól értem, akkor a gyk az az elmélet, hogy a férfiak maradnak olyanok, mint korábban, és a nők pedig szerencsére kezdenek ugyanolyanná válni, mint a férfiak.

Vagy nem?
Mi a koncepció, kedves bloggerina?

Leylandi 2019.10.07. 16:10:24

@Hozzászólok: "nem kéne az itt lakóknak willkommen, hurrá diverzitás felkialtasokkal hivogatni"

Ez puszta közgazdaságtan, semmi más, nem kellene bele érzelmeket vinni. A sz.rrá kényeztetett német, francia stb. munkással (3000 ojró/hó, szabadság, távmunka, védőruha, kariajcsi, cigiszünet, 14.havi bér, gyárióvoda, cégesautó, megazanyám.csája) egyszerűen nem lehet versenyképesen megélni a világpiacon, nem engedi ezt a kínai, indiai, orosz gazdaság!!! Képtelenség, lehetetlen, iszonyú drágán termelünk, ez van!

Előre menekülnek hát, tudják, hogy CSAKIS olcsó munkaerővel lehet fennmaradni a víz színén, legalább az ő életükben, utánuk aztán jön úgyis a (háború) vízözön. Higgyétek el, az úgynevezett nyugati világ nagytőkései előtt NINCS MÁS ALTERNATÍVA, mint az olcsómunkaerő-import, átszámolták ők azt ezerszer, és ha lenne más megoldás, már belekezdtek volna!
Az más kérdés, hogy ezt milyen ürüggyel szuszakolják le az amúgyis kiherélt ny-eu-polgár torkán, aki ugyancsak nem vak, de nem meri ezt kimondani. A nyugati munkás halálra van félemlítve: csak egyszer próbálná felírni a face-re, hogy a fekete migránsok elveszik a kenyerét, és másnapra nem a munkahelyre nem kéne bemennie, de még az utcára se merne egy évig kilépni! Nem lenne a városban ember, aki köszönne neki, meg merné ismerni... Nézzetek körül: emberek vesztik el a megélhetésüket, pusztán egy face-re írt mondatuk miatt, pedig liberális rendszerben ugye, alapértékként, szólásszabadság van :-o

szepi79 2019.10.07. 16:10:49

@Leylandi: "Na ez a kedvencem, férfi stylist, b.szki, hát MINDÖSSZESEN csak 30-féle színt ismernek fel és 35 szagot, amiben már benne vannak a büdösek is!"

ez az igazság teljes elferdítése! nincs is 30 szín!

Leylandi 2019.10.07. 16:15:22

@Haloperidol: "Mi a koncepció, kedves bloggerina?"

Ugye ezt most nem kérdezed komolyan??????????? Te kis naiv :-)
Hát olyannya NINCS neki :-o Mér, kellene?

Leylandi 2019.10.07. 16:16:31

@szepi79: és a szürke 50 árnyalata??? :-O

Pierr Kardán 2019.10.07. 16:17:50

@igazi hős: "Mi van, nem használtok betonpumpát"

Látszik, hogy nő vagy és fogalmad sincs egy családi ház felépítéséről :-(

Egyrészt a betonpumpa drága dolog, megvenni értelmetlen, pont annyira értelmetlen, mint egy nőnek megvenni egy vágóhidat, azért, hogy vasárnaponként húst süssön a családnak.

Bérelni szintén drága, kiszállítással együtt kb. 200 eFt lenne egy 8 órás műszakra. Ráadásul a 8 óra felét/kétharmadát állással töltené, mert a betonkeverő kb. 6-8 percenként csinál meg egy keverés betont, a betonpumpa ezt a mennyiséget 1-2 perc alatt felnyomja, tehát 2 perc munka után 6 percig állna.

A csigával meg az a gond, hogy egy talicskába belefér 5-7 vödörre való beton, tehát felvödrözni sokkal lassabb (amellett, hogy összességében nem kevesebb fizikai munka a vödrözés, mint a talicskát feltolni a rámpán). Tehát ha vödrözöl, akkor meg a betonkeverő vár a beton feljuttatására. Nagy általánosságban tehát (sajnos) a talicskázás a legoptimálisabb módszer a beton feljuttatására egy ház födémjének a magasságáig.

Egyébként a betonpumpa feltalálója férfi volt, tehát emiatt biztosan nincs averzióm a használata ellen :-)) Vagy ha nő volt, akkor jól álcázta magát a Friedrich Wilhelm név mögé :-))))

www.masterbuilder.co.in/inventor-of-concrete-pump-friedrich-wilhelm-schwing-from-a-little-craft-shop-to-the-leading-global-system-supplier/

midnight coder 2019.10.07. 16:21:33

@Veszéjben a lyogállamiság !: Egy fenét. Amikor 30 éve kezdtem a pályát, sokkal kevesebb csaj volt. Akit láttam ilyet, arról legfeljebb ha DNS vizsgálattal mondtad volna meg hogy nő. Ez valószínűleg régebben is így volt: ahogy vannak férfiak akik Pl. tanítónak vagy fodrásznak állnak, úgy vannak nők akiket a műszaki pálya vonz. Aztán van az, amikor a nemek közötti egyenlőség szent nevében a cégek programozói tanfolyamot indítanak csak lányoknak, és az indexet telirakják olyan cikkekkel, hogy ez a pálya egy aranybánya. Ami annyiban igaz, hogy itt a keleti végeken, ha vérprofi vagy akkor valóban jól fizet, bár Pesten azért egy maszek vízvezetékszerelő azért jobban keres mint egy senior szoftverfejlesztő, vidéken pedig ez utóbbinak minimális az esélye hogy normális melót találjon. A junior szoftverfejlesztők élete viszont már nem annyira rózsás, pláne nyelvtudás, diploma, gyakorlat és más világi hívságok nélkül, csak ezt a gyorstalpalók által finanszírozott cikkek nem annyira szeretik megemlíteni.

Pierr Kardán 2019.10.07. 16:23:10

@szepi79: 7 szín van (meg ezeknek a metál verziói)! A "barack" az nem szín, hanem gyümölcs :-)

Leylandi 2019.10.07. 16:26:58

@Mankel: "A gondok mindig akkor kezdődnek ha erőltetni kezdjük az egyenlősdit ahogy ezt a kvóta pártiak teszik."

Jól mondod: erőltetik. Van ismerősöm, ugyancsak nő, de végtelenül utálja az általa csak "kvótalédiknek" hívott női főnökeit, akiket rátermettség híján nyomtak be - a képzett férfifőnököt lecserélve - de helyettük kell megcsinálni a melójuk nagyját, mert ugye eszet nem kaptak, csak pozíciót. Na ez a gáz, amikor tapasztalt beosztottak fölé semmiresejó főnököt tesznek! Az eredményesség záloga... ahogy egy nő tudja fúrni általa gyűlölt főnökét, úgy nem fúr senki! Sz.rul is megy az egész munka...

Pierr Kardán 2019.10.07. 16:33:23

@Leylandi: Azért lássuk be, hogy ez fordítva is létezik. Ha egy férfi valami tévedésből számviteli felsőfokú képesítést szerez, akkor semmi sem menti meg attól, hogy 5 éven belül számviteli vezető, igazgató legyen, pedig a női beosztottjai között biztosan van 10 rátermettebb munkaerő erre a feladatra.

Ménár Atya 2019.10.07. 16:35:31

Nem értem a kiakadás okot, a fénymásolásos példával.
Kicsit körbe kellene nézni a világban, és nem a feminista maszlagot tolni.
Németországban voltam egy nagy gyárban, ahol feltűnt, hogy az alkatrészeket,amiket gyártottak, kizárólag nők tesztelik.
Meg is kérdeztem a helyi vezetőtől, hogy miért nem alkalmaznak férfiakat is, talán nem vállalják?
A válasz pedig egyszerű németes volt.
A férfiak negyed annyi időt képesek monoton munkát végezni, ugyan annyi hiba esetén csak 70 %-osak a nőkhöz képest az első órában, a második órától pedig kiszámíthatatlanul rosszabbak, ezért erre a feladatra egyszerűen nem alkalmasak.
És érdekes módon, senki nem perelte őket nemi diszkrimináció miatt.
Szóval kedves blogger, kicsit szerintem túlpörgetted ezt a dolgot a fénymásolóval.
Szerintem inkább iránban, vagy saudarábiában kellene jobban körülnézned, mert ott valóban elnyomás van, itt nálunk ez inkább PR egy választáson.
A női kvótákkal is ezért nem értek egyet, ne az határozza meg a posztodat egy állami intézményben, hogy mi van a lábad között, hanem hogy mihez értesz .
Azt akartam amúgy írni, hogy mi van a fejedben, de a sok hímsoviniszta elnyomó állat biztosan rácsapott volna , hogy az ami a lába közt van. :)
Na szép napot!
Ámen

body_andras 2019.10.07. 16:41:30

Egyenjogúság = egyenlő felelősség. Ha egy nő szeretve van, tisztelje meg már a férfit azzal hogy nem rajta vezeti le frusztrációit. Mindenki nemtől függetlenül találja meg az erősségét, amit szeret csinálni és azt tegye a közösbe. Aki ennél többet vállal az óhatatlanul mártírkodni kezd és valamiért az egész cirkusz a másik fél bántalmazásában teljesedik ki, rosszabb esetben suttyóéknál elindul a fizikai pofozkodás oda-vissza.. Nagyon sok férfi baromi szívesen maradna otthon az asszonnyal és a gyerekkel, és önként dalolva adná át a kenyérkereső szerepet, csakhogy ne kelljen éhenhalni, viszont sajnos(?) úgy alakult a biológia hogy a gyerek anyu pocakjában kezd el fejlődni ezért ő kell elmenjen szabadságra, apunak pedig egy petákot nem ad az állam azért hogy otthon maradjon vele.
Az ilyen helyzetekben mindenkinek sérülnek bizonyos jogai és szükségletei, nyilván jó lenne friss szülőknek 3 év fizetett szabit adni hogy nyugi legyen, de akkor sajna bedőlne a profitorientált kapitalista világunk.
A 21. században a kőbunkó "vadász" akit tiszta lakással, meleg vacsorával, csendes gyerekkel és nedves pinával kell hazavárni, ugyanolyan abszurd mint a femináci aki szerint legyen minden férfi csicska. Legyen egészséges kapcsolatotok és kommunikációtok és akkor rohadt mindegy, ki keres több pénzt vagy ki sikálja fel a gyerekek után a fajáncot.
Szóval a metaforikus fénymásoló nem fog röghöz kötni senkit, pusztán statisztikai tény hogy a tapasztalt asszisztensek akik a legzűrösebb irodában is rendet tudnak tartani, általában nők. Nem kell ebbe igazi nőt, igazi férfit, jogokat vagy bármit belelátni.

Leylandi 2019.10.07. 16:46:06

@Pierr Kardán: "pedig a női beosztottjai között biztosan van 10 rátermettebb munkaerő erre a feladatra"

A nő természeténél fogva utál felelősséget vállalni. Valljuk be, nagyobbrészt nem is igen törekednek felsővezetői posztokra, de nem kell ezért haragudni. Egy kb. 3-4 %-os részük persze annál inkább akar, és ez épp megegyezik a pszichopaták hivatalosan elismert arányával.

Leylandi 2019.10.07. 16:50:31

@body_andras: "statisztikai tény hogy a tapasztalt asszisztensek akik a legzűrösebb irodában is rendet tudnak tartani, általában nők"

pfffffff... férfiálat :-o :-(
mondanék gendernácit is, de az a feministáknak van fenntartva :-)

élhetetlen 2019.10.07. 16:51:03

@dont be such a jew: “Az afrikai ember nem fejletttebb izomzatu, csak primitivebb agyu”, mondod te. A hozzászólásaidat nézve, nem nagyon látszik a bonyolult, fejlett agyad lenyomata. Csak az ilyenek:
“Egy hülye lámpa, ami megtetszett, hát megvettem, és hazavittem”, erre te, “nyilvan izzot cserelt a joasszony csak azt sem tudja mit hivnak lampanak”. Hogyne, jellemző, hogy valaki meglát egy izzót egy boltban, és megveszi, mert annyira megtetszik neki.
“A sikeres ffi barkit megbaszhat, barmikor.”. Álmaidban, és dehogy vagy te primitív!
“A szellemi tevekenyseg csucsa a szellemesseg, a humor.”, ami árad belőled. Ja, nem.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.07. 16:53:20

@midnight coder: "Amikor 30 éve kezdtem a pályát, sokkal kevesebb csaj volt. "

Már..

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.07. 16:54:49

@midnight coder: Az általam olvasott cikk egyébként az USA-ról szólt,Ahol 60-as 70-es években igencsak sok női programozó dolgozott még..

Tomi1.8VTI 2019.10.07. 16:55:21

@Leylandi: "ahogy egy nő tudja fúrni általa gyűlölt főnökét, úgy nem fúr senki" Ezt én eddig nem mertem leírni, pedig 20 év multicégeknél töltött idő után van róla tapasztalatom bőven. De nekem nem csak kifúrt főnökkel kapcsolatban van ilyen tapasztalatom, hanem bizonyos nők (nem feltétlenül az összes, csak néhány) bármelyik munkatársukat (legyen az férfi vagy nő) képesek éveken keresztül hihetetlen intenzitással és kitartással fúrni, amíg csak el nem érik a céljukat. És igen, a férfiaknak ehhez nincs meg az a képességük, ami a nőknek megvan. Csak én ezt eddig nem mertem leírni, mert tuti, hogy most jön néhány nő, aki rám aggatja a hímsoviniszta, a nőgyűlölő vagy a szellemileg retardált címkéket.
Nekem az a tapasztalatom, hogy általánosságban a pszichológiai hadviseléshez a nőknek sokkal nagyobb tehetsége van, mint a férfiaknak. A férfiaknál van a fizikai erőfölény és ennek ellensúlyozására az evolúció kifejlesztett valamit, amiben a nők jobbak. Ez lett a pszichikai hadviselés, aminek a része a "fúrás". Ezt az elméletemet nem tudom semmilyen statisztikával vagy forrással alátámasztani, pusztán csak a saját tapasztalataim összegzése után fejlesztettem ki.

body_andras 2019.10.07. 17:05:26

@Leylandi: Akkor leszűkíteném az általánosítást személyes tapasztalatra.
1. évtizedek óta fennálló tervezőirodában a lobbanékony kedélyű (ám az úriemberségét fenntartani igyekvő) főnök egymás után 3-4 titkárnőt készített ki idegileg hétköznapi nyafogásokkal. Aztán jött egy néni aki 40 éve van a szakmában és nagyon profin, empatikusan sikerült két hét alatt rendet tennie és a főnököt is kicsit anyáskodva lenyugtatnia. Egy férfit se tudnék mutatni aki erre képes lett volna.
2. Jelenlegi helyemen férfi és nő asszisztensek is vannak. A hölgyek nagyon ügyes rendszert építettek a hétköznapi ügyes-bajos dolgainknak, elvárásokat felülmúló türelemmel kezelik 30-40 ember irodáját. Az urak se rosszak mellettük, de látványosan több a teszetoszaság bennük - ezért kapnak inkább több "fizikai" és számítástechnikai feladatot. Abszolút win-win helyzet.
Ha s.o.s. kéne valamit szkennelni, nyomtatni, fénymásolni, és adott dolgozó épp el van havazva, a hölgy asszisztens segít és baromira megkönnyíti a napi rutint, a férfi asszisztens pedig közbelép ha lerobbant a plotter vagy a szerver. Ha a hölgyek épp hiányoznak (pl betegszabadság miatt) akkor bizony nagyon hiányoznak.
Férfi agy női agy, egyetemi szabadon választható kurzus kb minden felsőfokú intézményben, baromi érdekes szociálpszichológiai tanulmány, ott lehet az ilyeneket megérteni és a dolgokat tisztábban látni.
Tehát lehet hogy jó oka volt a kisasszonynak bólogatni a szaunában.

élhetetlen 2019.10.07. 17:09:18

@midnight coder: “hogy kell lámpát cserélni villanyszerelés nélkül ?”. Sok embernek (nekem is a villanyszerelés azt jelenti, hogy valahonnét valahova oda kell vinni a 220-at, biztosíték szerelés, csatornázás, vagy falvésés. Ha adott helyen már kilóg két drót. és csak össze kell kötni másik kettővel, az már majdnem olyan, mintha bedugnál egy csatlakozót egy aljzatba. Van Balatonon egy vacak kapcsolóm, a falilámpa vezetékének a közepén, egy nyáron ötször is szétszedem, újra igazgatom a drótokat (mert télen elfelejtek másikat venni), de azt sem érzem villanyszerelésnek.

Visceroid 2019.10.07. 17:20:11

Lányok-lányok! Ne feledjétek, a testetek a tiétek, szóval ne fukarkodjatok azt áruba bocsájtani, hiszen egy erős nő a legjobbat akarja magának. Szóval tessék anyagiasnak lenni. De ha már az nem megy, legalább egy muzulmánhoz, négerhez, de mindenképp külföldihez menjetek feleségül, mert azon kívül, hogy mostanában ez a divat, az előbb említett anyagi vonatkozás sem elhanyagolható! Persze ha nem úgy üt be az "üzlet" ahogy vártátok, és szívetek választottjának kicsit eljár a keze, netalán elrabolja a gyerekeiteket, semmi baj! Menjetek a médiába és panaszkodjatok a férfiakra! Ez megold mindent! Éljen a feminizmus!

Ménár Atya 2019.10.07. 17:39:54

@dont be such a jew:
"Az IQ a ferfiaknal sokkal magasabb."
Ennek tudatában, persze elengedhetetlen, hogy még véletlenül se mérjük, mert még kiderül, hogy nem igaz az állításunk!
Te mikor szocializálódtál, 1800???? mennyiben is? :D

Tomi1.8VTI 2019.10.07. 17:47:02

@Ménár Atya: Nekem ugyanez a tapasztalatom csak pénzügyi -számviteli munkatársakkal. Ott is a részleg vezetője -egy multicég magyar leányvállalatánál- kizárólag nőket akart felvenni, mert nekik jobb a monotóniatűrésük és precízebbek. Kezdetben voltak ott férfi kollégák is, így volt összehasonlítási alapja és egy idő után látta, hogy a férfiak sokkal többet állnak fel a számítógép meg a számlák mellől, hogy kicsit kikapcsolódjanak és még így is többet hibáznak. Egy idő után rájött, hogy a számlák lekönyvelésére a nők sokkal jobbak. Mindenkit arra kell használni, amiben erős.

erkölcsi hulla 2019.10.07. 18:02:25

@Ménár Atya: Tényleg magasabb a férfiak intelligenciája. Persze nem az összesé, a haranggörbén a férfiak rendelkeznek a nagyobb maximális intelligenciával, viszont sokkal nagyobb a szórás, arányaiban sokan vannak az átlag alatt is.
A női intelligencia haranggörbe kiegyensúlyozottabb, a maximum nem éri el a férfiakét, viszont a minimum sem annyira van az átlag alatt, mint a férfiaké.
Keress forrást, én találtam.

erkölcsi hulla 2019.10.07. 18:04:32

@Tomi1.8VTI: "Egy idő után rájött, hogy a számlák lekönyvelésére a nők sokkal jobbak."

Monoton, unalmas robotmunka, csak még nem robotizálták teljesen, így biorobotok csinálják.

Nem csoda hogy sok férfit nem kötött le. Az sem lenne csoda ha a nőket sem, de ők viszont vagy szeretik, vagy nincs annyi bennük hogy ha már szar a munka, legalább néha lazítanak, bassza meg a főnök.

erkölcsi hulla 2019.10.07. 18:09:52

@Tomi1.8VTI: "És igen, a férfiaknak ehhez nincs meg az a képességük, ami a nőknek megvan."
Álszent, természetből fakadó aljasság ? Sok nőnek alapvető ösztöni tulajdonsága.
Én is észrevettem irodai légkörben, elképesztő geci módon szidnak mindenkit a háta mögött, míg a férfiak általában vagy nyíltan kezelik a konfliktust, vagy nincs is konfliktus.
Meg is fogadtam, nők között én dolgozni nem fogok, de ha mégis, a legalapvetőbb tárgyilagosságot fogom produkálni feléjük, nehogy találjanak rajtam fogást.
Hálistennek alig van női kollega.

Leylandi 2019.10.07. 18:19:33

@élhetetlen: "adott helyen már kilóg két drót. és csak össze kell kötni másik kettővel, az már majdnem olyan, mintha bedugnál egy csatlakozót"

De villanyszerelés ez is, ne becsüld le a villanyász szakmát, mert az életveszélyes! Kilóg pl. egy vezeték, tegyük fel, hogy megmondta a mester, hogy MMfal Al 300/500V, és rá kéne csatlakoztatni az MBCU 3x1,5-ös vezetékű fém lámpádat. Hogy csatlakoztatnád ezeket? És még ne is mélyedjünk el abban, hogy nem fogod tudni a nullát és a védővezetéket megkülönböztetni biztosan, mert ugye a szín egy dolog, Mekk mester meg a másik.
Súgok: nem tekerjük össze... nyomós okunk van rá.

Leylandi 2019.10.07. 18:25:52

@erkölcsi hulla: " nők között én dolgozni nem fogok, de ha mégis, a legalapvetőbb tárgyilagosságot fogom produkálni"

:-)))))))))))))))))))))))))
Bocsánat... a lőtéri kutyát nem érdekelné, mit produkálsz! Majd megmondanák, mit tettél, mit mondtál és kire. Csak mennél a folyosón, és nem értenéd, totál idegenek is miért néznek rád, mint egy darab sz.rra... pedig már mindenki "tudná", hogy részeges vagy, a bakterrel csalod a feleséged, a farkad meg csak 1,5 centi. Nem tudná jól, de ez egy nőt sem érdekel :-) nem érted te a női nemet... :-)

szepi79 2019.10.07. 18:27:00

@Leylandi: azt nőknek írták,és/ vagy kutyáknak.

Gleccsertetű 2019.10.07. 18:29:43

@Tomi1.8VTI: az okosak a háborút nem fegyverekkel vívja hanem anyaméhhel

2019.10.07. 18:34:32

"Nem az igazi férfi van kihalóban"
www.bitchute.com/video/UkvJcId7wRw/
Kulonosen ajanlott a 4:40-nel indulo kepet megnezni, de az egesz videot is.

Pierr Kardán 2019.10.07. 19:01:25

A villanyszerelős példára visszatérve egyébként nekem az a véleményem, hogyha egy hapsi nem tud (nem akar) lecserélni egy csillárt, akkor nem érdemli meg, hogy a nője mosson és vasaljon rá, bármennyit is keres a pasi. Az ilyen hapsit vissza kell küldeni a drága jó anyukájához, hogy ott keressen kifogásokat a rá jutó háztartási feladatokkal szemben.

Mert azt ugye a hapsi elvárja, hogy reggel 8-ra tiszta és vasalt ing várja a széken, akkor neki is abban az időben kell csillárt szerelni, amikor a nő kéri. Valamit valamiért.

Pierr Kardán 2019.10.07. 19:08:03

@Leylandi: Ha kilóg két vezeték a falból, akkor bármelyik nő meg tudja mondani, hogy melyik a fázis, mert a fázisnak más a fogása.

Ehhez hasonlóan, bármelyik hapsi is meg tudja mondani, hogy melyik a fázis, mert van fázisceruzája :-)

A kérdésedre egyébként az a válasz, hogy alumínium és réz vezetéket csakis wagoval kötünk össze.

erkölcsi hulla 2019.10.07. 19:10:06

@Leylandi: Nem is akarom èrteni a női nemet, sem a szemèlyeskedèst.

axel2552 2019.10.07. 19:42:25

@kocsmagomba: pont erről van szó csak valamit benéztél már bocs.Nincsenek szerepek mert ezt várják el ezzel nincs is baj.Megszokjuk de látsz te olyan hozzászólást itt pasiktól hogy gáz a házimunka a főzés vagy bármi? Nem azt látod hogy egy nő mekkora hős hogy feltett egy lámpát és mekkora gáz hogy a pasi nem bírta.

Leylandi 2019.10.07. 19:49:40

@Pierr Kardán: "Ha kilóg két vezeték a falból, akkor bármelyik nő meg tudja mondani, hogy melyik a fázis, mert a fázisnak más a fogása."

Ugye, hogy nem is olyan egyszerű a dolog? :-) Nem a fázis, hanem a nulla (jó esetben kék) és a védővezető (jó esetben zöld-sárga) megkülönböztetését írtam... na ahhoz fel kell kötni a bugyit :-) nem mindegy, mert ha így a kékre köti a zöld-sárgát (vagy kékre kéket ugyan, de már előbb össze vannak keverve a színek), akkor ugyan működni fog, mert látszólag mindegy, hiszen a ház betápnál is össze van a kettő kötve, de ha lesz valahol a házban majd egy nulla-szakadása, akkor kikerül az összes fémeszközre, csőre meg a dugaljak kiálló földelésére a fázis=az első arrajárót illetve kádban fürdőt agyoncsapja.

"Ehhez hasonlóan, bármelyik hapsi is meg tudja mondani, hogy melyik a fázis, mert van fázisceruzája :-)"

A fázisceruza nem életbiztosítás, mert ha jól szigetel a cipőd, vagy a padló, amin állsz, akkor élő fázisnál se fog semmit se mutatni (a fázisból/ba nincs hova/honnan haladjon az áram, ahogy a dróton ülő madarat se csapja meg), és mégis, ha hozzádfogod a nulla vezetéket is (ahogy matatsz, ez úgyis előfordul), már tud hova menni, és úgy megvág, mint a huzat. Ezért szakember a kétpólusú feszültségkeresőt használja, amivel a meglévő nullához képest lehet keresni a potenciálkülönbséget (fázist).

"A kérdésedre egyébként az a válasz, hogy alumínium és réz vezetéket csakis wagoval kötünk össze."

Nem. Na, ha csakúgy összekötöd, mivel a wago is réz, a két fém (alu-réz) közti potenciálkülönbség miatt az alu eloxidálódik, megnő az ellenállás, és kigyullad. Ezért a wago-t pluszban még ki kell nyomni alu-plus kontaktpasztával, anélkül nem szabad ilyen esetben használni.
Na ezért csak kis számban villanyászkodnak nők. A felelősség. Köszi, hogy bevállaltad és válaszoltál, mert ez jól szemlélteti, hogy azt hiszed, lóf.sz az egész, hiszen csak összetekersz valamit, aszt valójában leég a csába a ház.

Helyszíni zsemle 2019.10.07. 20:06:37

@Leylandi: "És a bétahím már nem feltétlenül kajálja be, hogy a gyerek az övé, így nem is hajlandó felnevelni, így futószalagon készülnek a szingli anyák."

Ja menjen a picsaba az osszes ribanc. Csinaltasak fol magukat a alfaikkal, de utanna neveljek is fel EGYEDUL a gyereket. Az biztos, en se fogom semelyik ribanc gyereket eltartani, nevelni.
Ezt legfeljebb ugy lehetne megoldani, mint az oroszlanoknal. Ha jon az uj him, akkor a regi him gyerekei a mennek levesbe.

axel2552 2019.10.07. 20:11:08

Van itt minden villanyszerelés,bevándorlás (még Soros nélkül de meddig) egy pirinyó rasszizmus ,nőgyűlölet ,férfi gyűlölet.megértettem ha szakembert hívok valamihez mert nem értek hozzá akkor genetikai hulladék vagyok pár nő szerint(bár ha a nőt elviszem étterembe nem értem miért nem gondolja magát bárminek ha ott jobb a kaja nem kell hogy azt gondolja csak érdekes megközelítés) ha többre becsülöm a gyerekem a haverokkal való sörözésnél szintén genetikai hulladék vagyok (pár pasi szerint)
Mondjuk biztos velem van a baj hiszem én már a női egyenjogúsági mozgalmat sem értem hiszen kirekesztve és nemi alapon különbséget téve dolgozik a kirekesztés és a nemi megkülönböztetés ellen. dolgozik

Ménár Atya 2019.10.07. 20:11:21

@Tomi1.8VTI:
Ezek a németek nagyon kockán látják a világot, de valahogy mégis igazuk van a hatékonyság terén .
Nem csinálnak lelki kérdést egy sima probléma felismerés és megoldásból.
Mi, ilyen esetekben értekezletet tartunk, kikérjük a politikai pártok, a civilek, és a feministák véleményét, addig a németek meg elvégzik a feladatot és már a negyedik problémát is megoldották, amíg mi az elsőt sem.........
Racionális , célorientált látásmód, a miénk meg ............................. :)

axel2552 2019.10.07. 20:13:09

@Helyszíni zsemle: bocs de elképzelhetetlen tartom hogy bármiért is egy gyerek szenvedjen hátrányt (hát még olyat amiről te beszélsz )

Ménár Atya 2019.10.07. 20:13:35

@Pierr Kardán:
Minden pasi letud cserélni egy csillárt, ezért minden pasi megérdemli a nőt aki mos főz stb.
Csak van olyan pasi, aki vagy a csillárszerelést, vagy a nőt nem éli túl. :D

Ménár Atya 2019.10.07. 20:17:55

@erkölcsi hulla:
Forrást már én is találtam.
Lajos.
:)
Nem vagyok a téma szakértője, de a mérési módszertan összeállításánál is lehet hiba.
Illetve, még ha igaz is a harang, ez alapján egyesek akkor levonják azt a következtetést, hogy a nő kevesebbet ér.
Hurrá feudalizmus!
Éljen a gyűjtögető életmód, meg a pattintott kova eszközök ! :D

CCnick 2019.10.07. 20:36:08

@Hozzászólok: "ferfiakat a szaros pelenkak melle, a mosógép mellé, porszívót fakanalat a kézbe. Tessek jatszani meselni, ejszaka hanyasbol kipucolni a gyereket stb. "

Vicces mert pont ezt csinálom nap mint nap itthon

Meg az asszony is.

Az pucolja ki a kölyköket a szarból aki közelebb van és nem csinál mást.

CCnick 2019.10.07. 20:40:23

@élhetetlen: "Van Balatonon egy vacak kapcsolóm, a falilámpa vezetékének a közepén, egy nyáron ötször is szétszedem, újra igazgatom a drótokat (mert télen elfelejtek másikat venni), de azt sem érzem villanyszerelésnek. "

ha meg leég a ház a kókányolt kapcsolód miatt akkor te leszel felháborodva.

CCnick 2019.10.07. 20:43:54

@Veszéjben a lyogállamiság !: "Aztán jöttek a pc-k és apu azt mondta, hogy kislányom ne foglalkozzál te ezzel, majd az öcsi, te meg menj anyádnak segíteni a konyhába.. " Nem irigylem a családot ahol kialakult benned ez az elmélet.

élhetetlen 2019.10.07. 20:45:09

@Leylandi: Hú, most jól megijesztettél. Főleg ezzel a szöveggel. “megmondta a mester, hogy MMfal Al 300/500V, és rá kéne csatlakoztatni az MBCU 3x1,5-ös vezetékű fém lámpádat.”. És az életveszéllyel. De azért azt is tudod ugye, hogy egy előző falilámpa helyére bekötni egy másikat, az nem az, amiről te beszélsz. Az “összetekerjük” meg csak annyit jelent hogy valamilyen módon összekötjük. Mekk mester. Híradásipari technikumot végeztem, igaz, számítástechnika szakon mentem tovább, nem villanyszerelő lettem, de annyi megmaradt, hogy egy csillárt be tudok kötni, vagy egy betojt kapcsolót ki tudok cserélni, nem kell hozzá hozzád hasonló szakértő mestert hívni.

Pierr Kardán 2019.10.07. 21:12:45

@Leylandi: Na, látod ez már egy igazi női túlokoskodás. Egy lakás villamos hálózatában ezerféle hiba lehet, te kiemeltél egyet (a nulla szakadást) és ebből kiabálsz farkast. De ezt is eltúlzod, ettől senkit sem fog a kád megrázni. Sőt, kb. 10 éve minden házban úgy kezdik a villanyszerelést, hogy hibaáram védőkapcsolót tesznek fel (így írom, hogy nehogybeleköss a FI relé névbe), így ez a hiba is ki van küszöbölve.

A fázisceruzás esetben dettó ugyanez van, nekem még mindig működött a fázisceruza, egymillió esetből talán egyszer fordulhat elő az, hogy annyira kicsi a szivárgó áram, hogy nem világít a jelzője.

A wago esetében igazad van, elfelejtettem részletezni a pasztával való kitöltést.

Abban viszont megint erősen tévedsz, hogy olyat állítottam volna, hogy csak össze kell tekerni, mint ahogy abban is tévedsz, hogy ha a csillárt úgy kötöm be, hogy a wagoba nem nyomok pasztát, akkor leég a ház.

A lakástüzek túlnyomó többségét az ágyban dohányzás, a gázkészülék illegális/helytelen használata, valamint a helytelenül használt elektromos melegítőberendezések okozzák. A rossz csillárbekötés a lakástüzek 0,000000037 %-át okozza mindössze :-))

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2019.10.07. 21:14:22

@haXXor: pont azt tapasztalom hogy a nők sokszor jobban vezetnek, de minimum kevesebb agresszióval, ami a balesetek jelentős részét okozza - ami.pedig a legtöbb balesetet okozza az ittas vezetés, szintén minden statisztika alapján férfiakra jellemző...de valljuk be, a valóság az, hogy vannak bénán vezető férfiak és nők egyaránt

élhetetlen 2019.10.07. 21:22:03

@CCnick: Kicsit élénk a fantáziád. Ha ez a kapcsoló éppen nem “kapcsol”, akkor nincs leégés veszély, Ha “lekapcsolni” nem tud, azt látom. Vagy áthúz, és helyben kiég, de nem tudja fegyújtani a vezetéket sem, nemhogy a házat, úgy, hogy egy faltól tíz centi távolságra lóg le. De lehet, hogy nem értek kozzá annyira, mint te.

Leylandi 2019.10.07. 21:24:45

@élhetetlen: "egy csillárt be tudok kötni, vagy egy betojt kapcsolót ki tudok cserélni"

Azt meghiszem! Anya mindent IS tud. "Fogd meg a söröm..."
www.villanylap.hu/hirek/4694-alu-es-rez-a-tuz-csak-ido-kerdese
rtl.hu/rtlklub/hirek/elektromos-zarlat-miatt-eghetett-le-egy-csaladi-haz
:-))))))))))))))))))))))))))))

Leylandi 2019.10.07. 21:26:54

@Pierr Kardán: jójó! Külön megköszöntem, nem? Akkor most mivan? :-(

Helyszíni zsemle 2019.10.07. 21:31:50

@axel2552: Arrol lehetne vitatkozni, hogy talan, nem az Oroszlanok megoldasi strategiaja a legmegfelelobb az ember szamara.
De mindekeppen kezdeni kene valamit azzal jelenseggel, amikor :
EGY NO, ALJAS, ROSSZHISZEMU MODON FELCSINALTATJA MAGAT EGY ALFAVAL, egyenes szandekkal, kifejezetten azzal a celal, HOGY UTANNA EGY BETAVAL NEVELTESSE FEL A GYEREKET.
Az ilyen noket korlatozni, szankcionalni kene, az a MINIMUM hogy a birosag vegervenyesen tiltsa el betakkal torteno kapcsolat fenntartasatol.
Aki ALJAS INDOKBOL alfakkal csinaltatja fel magat, az neveltesse is fel a gyereket alfakkal. Tehat a tovabbiakban KIZAROLAG csak alfakkal ismerkedhetne. Ha megszegi akkor megy a bortonbe.

élhetetlen 2019.10.07. 21:47:55

@erkölcsi hulla: Komoly élmény olvasni az ilyen épületes hozzászólásokat. “sehol sem láttam még női kétkezi munkást”. A barátnőm, a 150 cm magasságával, és 40 kilójával húsz évig építésvezető volt. Az nem része az építkezésnek? Vagy, aki tervez, de nő? Az építész sem számít, csak a culáger? Miért kéne kétkezi munkát végeznie, ha többre képes? Vagy úgy gondolod, hogy a culáger meg tudna tervezni egy épületet, csak mert férfi? Nem. A nő meg esetleg nem képes egész nap a culáger munkáját végezni. Egy-egy, nincs semmi olyan, hogy a férfi többre képes, csak esetleg másra. Ne keverd a dolgokat.

2019.10.07. 22:16:24

@GiaMarie: „Jól van, drágám, instruállak, azért kicserélni egy meglevő lámpatestet egy másikra nem atomfizika, hidd el nekem.”

Hát nem azért hogy kötekedjek, de az emberek agyában a villanyszerelésről nagyjából annyi van meg, hogy összekötöm a feketét a feketével, a kéket a kékkel, ezt a hülye is tudja, minek ehhez villanyász. Nem atomfizika ez tény, de kismillió szabvány, és direktíva írja elő részletesen, hogyan kell akár csak egy lámpatestet kicserélni, milyet lehet egyáltalán odarakni. A helység adottságai: száraz, poros, vizes, etc, a falfelület, éghető-e pl; a beépített tetőtérbe a fa felületre sem rakhatsz akármilyen lámpatestet, ahogy egészen más szabályok vonatkoznak egy udvari kültéri lámpatestre. A kábelek/kapcsolók/sorkapcsok terhelhetősége, érintésvédelmi előírások, szabványok, helyi adottságok, és még kismillió dolog figyelembevételével lehet cserélgetni. Ha a nappaliba a ronda teszkógazdaságos ufólámpa helyére, te egy óriási 100 kilós csillárkölteményt álmodtál meg, amihez paks2 is kevés, akkor máris vakarhatja a fejét férjedurad, elég lesz-e neki az odahúzott 0,75-ös vezeték, ill. hogyan köll abba a födémbe úgy kampót tenni, hogy a teherviselő betonszerkezetek egyikében se tegyen kárt. A banális kérdések ezek, de ha szakértő szemmel nézzük a lámpatest cserét, elég messzire vezethetnek…. Amivel persze senki nem foglalkozik, majd megnézzük a neten hogy köll csinálni. Oszt ha leég a kéró, áramütés ér valakit, vagy lehullik a plafonról a nehéz csillár, rá a szoba közepén játszó kisgyerekre, van ám nagy csodálkozás.

2019.10.07. 22:21:05

@arty1977: „a szennyes kiválogatja magát, betevődik a mosógépbe, az beállítódik, elindul, kimos, kiteregeti a ruhát, összeszedi, összehajtogatja, kiválogatja, elpakolja.”

Kifelejtetted a felsorolásból, hogy ki kell még nyitni a mosogatógép ajtaját, tenni kell bele külön öblítőt, vízlágyítót, bezárni a mosógépajtót, meg konnektorba is be kell dugni, meg néha felügyelni is kell hol tart a procedúra, értelmezni a mosógép által küldött jelzéseket, a mosóprogram végén zenél is, arra is figyelni kell. Összetett, és megerőltető ez a mosás dolog, sokkal egyszerűbb volt régen, a teknőben, lent a folyóparton görnyedve mi wazze? Egyébként a példám –ahogy írtam- kisarkított volt, bár nem áll olyan nagyon távol a valóságtól. Értelmezz is, ne csak olvass te szerencsétlen.

élhetetlen 2019.10.07. 22:45:01

@Ménár Atya: A pasik nem született műszaki zsenik. Egyik kaland, egy öntött vas pájszerrel lebontottam egy cserépkályhát. A férfi nemű segítőm arra kellett, hogy amíg a tetején vagyok, elvegye a cserepeket, hogy ne kelljen mindegyikkel lemásznom. Fel sem merült bennem, hogy ő bontson, mert akkor egy ép cserép sem maradt volna. Másik eset, a plafonról szedem le a tapétát. Ilyenkor azért hívtam meg, hogy, ha letanyázok, legyen, aki mentőt hív. A tapétával néha lejön egy kis vakolat is, tehát kölcsön kértem egy havertól egy glettelő lapot, réz, becsiszolva, még kelleni fog. A plafonon matatva megkértem a segítőmet, hogy főzzön egy kávét. Volt lángelosztó, szűkítő, amin megáll a kisebb edény, ott a tűzhely mellett. Mire rakta fel a kávéfőzőt? A glettelő lapra, ami rendesen eldeformálódott. Én meg égtem, mint az olajos rongy, mikor vissza kellett adnom a tönkrement eszközt.

Samhazai 2019.10.07. 23:08:10

A poszt szánalmas feminista f....ság

Samhazai 2019.10.07. 23:08:53

A poszt szánalmas feminista f...ság

arty1977 2019.10.07. 23:12:41

@Jankove: örülök, hogy korrigáltad magad és a továbbiakban nem bagatelizálod egyik házimunkát sem. kicsit olyan érzésem van (volt), mintha pusztán elméleti tudással rendelkeznél a témában :D

szóval akkor leszögezhetjük, hogy ezek (azaz NEM CSAK a mosás!) bizony kemény órákat visznek el a NŐ életéből naponta (amennyiben a FÉRFI csak lefitymál és nem segít/végzi el helyette)... mindez a 8-10 óra meló után/mellett... de véletlenül se HELYETT. (tudod, amikor a teknőzésről írsz, az bizony a 8 órás "műszak" HELYETT történt... nagyrészt... nyilván volt/lehetett sokaknak egy kemény átmeneti állapot, amikor nem csak gombot kellett nyomogatni még (lol), de a gyárban a 8 óra már megvolt ;) )

amúgy az megvan, gondolom, hogy a villanykörtét ritkábban kell cserélni, mint pl mosni? ezt most nem neked, konkrétan, csak úgy az általános hülyeségekre, amiket itt a (férfi)társaság összehozott... szal én nem látom, hogy a klasszik férfi (aki szerint a házimunka női munka) milyen napi szintű, órákon át tartó, megterhelő melót csinál OTTHON, a napinyóc felett ;)

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.07. 23:17:29

@CCnick: Nem bennem alakult ki,hanem az IPM magazin szerzőjében.Mindenesetre tény,hogy sokkal több nő dolgozott programozóként az otthoni személyi számítógépek elterjedése előtt.

élhetetlen 2019.10.07. 23:24:14

@Leylandi: Azt hiszem, a nagy öntudatod elnyomja, hogy egyszerű dolgokat megérts. Egy híradástechnikus akkor is meg tud oldani egyszerű dolgokat szakszerűen, ha nem a villanyszerelést választotta élethivatásnak. Nem azt mondtam, hogy bevállalnám egy családi ház méretezését, csak azt, hogy egy falilámpát egy másik helyére be tudok kötni, vagy ki tudok cserélni egy kapcsolót, nem kell hozzá téged kihívni. Egyébként, ha ekkora szakértő vagy, akkor tudod, hogy egy családi ház akkor ég le, ha olyan helyen (pl. falban) van zárlat, hogy a kijövő szikra felgyújtja az előtte levő plüss kanapét. De ha arra is hozol példát, hogy egy plafon közepén lógó csillár zárlatossága okozott házleégést, akkor beszéljünk újra, addig nem érdemes. Pá.

Leylandi 2019.10.07. 23:46:15

@élhetetlen: hű, te aztán nem bírod ki személyeskedés nélkül, ha másképp nem lehet igazad! Most KOMOLYAN, arról akarsz meggyőzni, hogy bár nem szakmád egy veszélyes foglalkozás, de attól még nyugodtan művelheted, kockáztathatod vele mások életét?????? Nooooormális? Ezt tanultad az iskolában?

Itt kell azt hiszem, egy levegővétel nekem...
Aztán még győzködsz, hogy elektromos zárlattól úgyse lesz lakástüzed, mert te még nem hallottál róla :-o Persze, mert a csillárról nem eshet le a szőnyegre szikra, meg semmi! Addig nem jutottál el, hogy megértsd: egy téves kötéssel ráviheted az összes fémtárgyra a 230-at!!! Nem kijavítani, de ésszel felérni se tudod :-( Lehet, hogy most is úgy van kötve, hogy csak egy nulla szétbontása kell valahol máshol, és megy a 230 a kádba, gáz- és vízcsőre, mindenhova. Gratulálok. A gyereked nevében is... Azért a rendőröknek ne ezzel védekezz :-( Végülis van annak egy diszkrét bája, amikor valakire a saját anyja gyújtja rá a kecót... csak hogy fogsz majd a szemébe nézni? Nemrég felvetette törvényhozási szinten valaki, hogy az állattartáshoz vizsga és igazolvány kéne. Hát... a gyerekvállaláshoz is!
Tudod, általában az embereknek nem ér az egész ennyit. A habzó szájat, a mindenáron bizonyítást, törvény és anyai felelősség ellen is. Nárci pszichónak kell ahhoz lenni, hogy az embernek bevallottan, nyíltan ne számítson a saját családja se, ha törvénytelenséget művel, és azt még érvként hozza fel. Sok sikert, az árnyékbokszoláshoz is.

élhetetlen 2019.10.08. 00:11:06

@midnight coder: “jó pár törülközőbe bugyolált fejű nőt közlekedni,”. És ez mennyiben zavarja az életviteledet? Úgy húsz éve vettem Törökországban pár gyönyörű sálat . Mohert is, dupla hímzett muszlint is, fel merjem venni őket, most az éves lázítások után ? Mikor ott tartunk, talán olvastad a hírt, hogy egy nő kijött a fodrásztól, és, mivel szemerkélt az eső, frizuráját óvandó, a fejére tette a sálját, és rendőrt hívtak rá, hogy itt egy “migráncs”. Normális? A palóc nénik speckó fejkendője az belefér, de egy sál a fejen nem? “azt az értékrendet amibe gyerekkorában beleszületett és amiben huszonéves koráig nevelkedett.”. Miért is kellett volna otthagyni? Miért kéne olyannak lenni, mint te? Én sem akarok olyan lenni mint te. Itt van “a szír”, nem tagadta meg a múltját, vallását, halal vágás, kb. olyan , mint a régi falusi disznóölés, csak társul hozzá némi ima, és csak szakember végezheti. Ettől neked szarabb az életed?

DR. Smit Pal 2019.10.08. 00:41:56

@arty1977: "amúgy az megvan, gondolom, hogy a villanykörtét ritkábban kell cserélni, mint pl mosni? "

Hat a villanykorte kimosasat nem ajanlanam. Parszor kiprobaltam, de miutan semmit sem hasznalt, inkabb kicsereltem. Persze azert probalkozhatsz vele, hatha neked bejon.

élhetetlen 2019.10.08. 00:49:14

@Leylandi: Na, személyeskedtem? Mi volt az? ez, “a nagy öntudatod elnyomja, hogy egyszerű dolgokat megérts”, hát komoly személyeskedés. Nem pörögtél kissé túl? Egy csillár bekötéssel “kockáztathatod vele mások életét??????”. “Itt kell azt hiszem, egy levegővétel nekem...”. Hát egy kis pihi is rád férne, hogy újra képes legyél gondolkodni is. Akkor nem jönnél ilyennel hogy egy csillár csere “Addig nem jutottál el, hogy megértsd: egy téves kötéssel ráviheted az összes fémtárgyra a 230-at!!!”. Hát nem jutottam el idáig, mert ha csillár eddig nem vitte át az összes fémtárgyra a 230-at, akkor a helyére felszerelt sem fogja. A gyerek hogy jön ide? Én nem írtam róla. De ez a “Nárci pszichónak kell ahhoz lenni”, hogy felszereljek egy csillárt, ez azért durva, és még törvénytelenségnek is minősíted. Egyébként jól vagy? Úgy tűnik nem, próbálkozz egy pszichológussal, hátha segít. Mert amit itt összehordtál egy csillár cseréje kapcsán a gyermek nevelésről, az abszurd.

arty1977 2019.10.08. 00:58:57

@Jankove: szerintem ez nem téveszme, hanem kb a rideg valóság :D
vagy ha ki is vesz némi részt a férfi, az éppcsak a segít(get)és, ahogyan a post is említette... én ebben addig jutottam, hogy "szégyenkezve" felvállalom a tényt: nem teszek annyit a közösbe, mint a nőm

HA te napi szinten nyomod a házkörülit, akkor valóban nem vagy az átlag... én is családi házban lakok, itt szerencsére/pechemre(??) nincs ennyi tennivaló (pláne hogy egy mai kocsin semmit nem tudok megcsinálni, vagy pl a fűnyíró is alig kellett idén...)

élhetetlen 2019.10.08. 01:14:49

@Jankove: Lehet, hogy félreértettél. Mikor szikrázott a fali konnektor a kanapé mőgött, nem láttam, csak hallottam, akkor szakemberrel áthuzaloztattam az egész 60-70 éves nyaralót. Csak ennek semmi köze egy akár csillár, akár kapcsoló cseréhez, főleg nem úgy, ahogy @Leylandi: látja, hogy ez család gyilkosság is lehet.

CCnick 2019.10.08. 07:40:47

@Veszéjben a lyogállamiság !: Ja, hogy olvastad valahol 40 éve. Akkor az biztos megcáfolhatatlan igazság.

CCnick 2019.10.08. 07:50:14

@élhetetlen: ahhoz képest, hogy aboltba nem tudsz elmenni egészen kis dolgos asszonyság vagy :)

vag a fantáziád egyre joban felpörög.

Egyébként vicces, hogy a blog.hu gyűjti a fehér hollókat, csak itt fut az ember össze betonozó meg villanyszerelő- cserépkályhabontó nökkel.

CCnick 2019.10.08. 07:54:15

@élhetetlen: "A palóc nénik speckó fejkendője az belefér, de egy sál a fejen nem?" A palóc néninek a vallása nem teszi kötelezővé a másvallásuak kiirtását.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.08. 12:53:06

@CCnick: Miért 40 éve?? Néhány hónapja. Tudod, attól hogy te csak a neten lógsz, még léteznek nyomtatott újságok..

élhetetlen 2019.10.08. 15:54:16

@CCnick: Tudod, vannak ilyen furcsa dolgok az életben. Diák koromban tájfutó voltam, most csak álmomban futok. Harminc évesen le tudtam bontani egy cserépkályhát, be tudtam kötni egy csillárt, ki tudtam festeni a lakást. (nem írtam, hogy mikor bontottam cserápkályhát). 50 voltam, mikor elgázoltak, azóta nem tudok sem leguggolni, sem letérdelni, sem létrára mászni, és a lépcsőzés fáj. Ezért cseréltem le a balatoni harmadik emeleti üdülőmet egy földszintes házikóra. Akkor még állni tudtam, és rezgőcsiszolóval leszedtem a régi festéket, újra mázoltam a nyílászárókat. Az orvos mondta, hogy rohamosan romlani fog az állapotom, de 15 évig bírtam. Még a tavalyi nyarat is lent töltöttem, ki tudtam menni a vízre. Aztán bekaptam egy gerinc műtétet is, és már nem tudok lemenni egy emeletet a liftig egyedül, és elmenni egy boltig. Lehet, hogy téged ez meglep, de sok idős ember nem tudja már megcsinálni azt, amit fiatal korában meg tudott csinálni, de ez nem jelenti azt, hogy az egész élete a fantáziája terméke.
A másik téma, az iszlám vallás sem teszi kötelezővé a a másvallásuak kiirtását. “A szír”sem irtja a magyarokat, eteti őket, csak a vallása miatt sertést nem árul. Ennyi.

Leylandi 2019.10.08. 17:12:06

@élhetetlen: "az iszlám vallás sem teszi kötelezővé a a másvallásuak kiirtását. “A szír”sem irtja a magyarokat, eteti őket, csak a vallása miatt sertést nem árul."

Persze. Azok ugyanolyanok, mint mi. Nincs velük az égadta egy világon semmi baj.
Költözz hozzájuk! Nyilván befogadnak, sőt tárt karokkal várnak, így egyszerre tehetsz szívességet nekik is, nekünk is. Ha útiköltségre nem telik, csak szólj, szívesen összedobjuk.

élhetetlen 2019.10.08. 18:19:51

@Leylandi: Mi van? Már nem csak a “migráncsokat”, hanem magyarokat is elküldenél az országból? Csak azért, mert azt mondtam, hogy pl. Choman Mohamed egy rendes, szorgalmas ember? A boltja (Szír Center), ezerszer jobb, mint a szemben levő CBA. Megbuggyantál? “Persze. Azok ugyanolyanok, mint mi.”. Nincs olyan, hogy mint mi. Hál’ isten, én sem vagyok olyan, mint te.

CCnick 2019.10.08. 19:52:09

@Veszéjben a lyogállamiság !: bammeg ez tényleg létezik. Belenéztem a cimlapjukba, hát nem vesztettem eddig sokat.

CCnick 2019.10.08. 19:55:31

@élhetetlen: ja hogy ezek ilyen régenmindenjobbvót emlékek a maguk megszépülős homályából előbukkanva. Ez azért megmagyarázza a dolgokat. Mondjuk ak festéket rezgőcsiszlóval szed le attól bármi más is kitelik.

élhetetlen 2019.10.08. 20:36:40

@CCnick: Hát ez komoly! A félig felpergett festéket hőlégfúvóval fellazítani, spaklival lenyomni, és a felületet rezgőcsisolóval elsimítani alapozás előtt, ez valami szakma ellen elkövetett vétség, és aki ezt megteszi, “attól bármi más is kitelik.”. Miért, te hogy csinálnád? Sehogy? Ja, hogy nem írtam le a teljes folyamatot? Nem mázoló továbbképzést akartam betenni egy kommentbe. A másik. “régenmindenjobbvót emlékek a maguk megszépülős homályából előbukkanva.”. Remélem, te is megöregszel, nem dobod fel fiatalon a talpadat, és rájöhetsz, hogy az életed, mint már mondtam, nem csak a képzeleted szüleménye volt. És az, hogy deréktól lefelé minden fáj, nem jelenti azt, hogy hülye is vagyok, míg a te szövegeid arra utalnak, hogy neked felül is gondjaid vannak már most.

Tomi1.8VTI 2019.10.09. 05:43:03

@CCnick: Meg tudnád fogalmazni intelligensen, jól érthetően, hogy mi a célod azzal, hogy megpróbálsz hülyét csinálni valakiből, aki fiatalon aktívabb volt és többet bírt, mint idősen, egy balesetet követően? Biztos vagyok benne, hogy erre a kérdésre is csak személyeskedéssel és támadással fogsz tudni reagálni, de itt a lehetőség, hogy bizonyítsd, tévedek.

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2019.10.28. 23:05:58

szerintem tul van ez az egesz gondolva.....meg sírva, hogy jaj az igazi férfiak, meg jaj az igazi nők...

Dread Naughty 2019.11.01. 16:01:54

@PeniValdes: Lehet, de mégis a nők etetik magukat az ilyen önigazoló baromságokkal a blogjaikon, majd cenzúrázzák a nem tetszetős kommenteket.
Láttál te valaha olyan nőt, aki szerint ő maga nem a nagy, erős, önálló, igazi, új nő megtestesítője volna?

Dread Naughty 2019.11.01. 16:07:23

Kedves Lutor angéla

Egy kérdés hozzád.
Ezt írtad: "egy férfi és egy nő beszélgetését hallgattam, akaratlanul is. Ismerősök lehettek, a férfi a mindennapi munkahelyi nehézségeiről beszélt, amikor a következőt mondta: „Nem akarok a fénymásoló mellett állni, erre vegyenek fel egy nőt!” A nő pedig helyeselt, egyet értett, együtt érzett vele és ő is helyes megoldásnak találta ezt. Elképesztő. "

Szeretnék neked mutatni egy weboldalt, egy magyarországi SSC-career oldalát: www.roche.com/careers/country/hungary/global_service/roche-budapest-ssc/careers.htm

Van középen három db színes karika bennük egy-egy fun fact-tel a cégről. A jobb oldali karika szerint 63% female leaderjük van.
Szeretném megkérdezni, hogy ez is felháborít-e, mármint hogy nem fele-fele a vezetők nemi aránya?

(PeniValdes, szerintem figyelj te is a válaszára...)

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2019.11.01. 16:08:40

@Dread Naughty: és te láttál? a blogszféra tele van veluk, igen, de kint a valo életben vannak régi nok...vagyis nok. kérdés hogy ok kellenek e? vagy már a férfiak agyát is átmosták..

Dread Naughty 2019.11.01. 22:39:57

@PeniValdes: Kérdés, hogy mire gondoltál: igazi, hagyományos nőre, vagy olyanra, aki szerint ő maga nem testesíti meg a hiperszuper, modern, erős, nagy nőt?
Az elsőből természetesen nagyon sokat látok. Sőt, meglepően sokan vágynak a hagyományos női szerepre, a hagyományos kapcsolatra, házasságra, felvenni a férjük nevét, a háztartás vezetését pedig nem tekintik Nobel-békedíj jelölési alapnak.
Ezek a nők melóznak, sminkelnek, randiznak, szülnek,stb.
...és valóban kevésbé vannak reprezentálva az online térben, mint mondjuk az ilyen bloggerina-félék.
Épp, ahogy a konzervatív értékrend alapból számkivetettséget jelent ma az online dimenzióban általában.

A férfiak agyát sokkal nehezebb átmosni. Talán pont azért, mert mi nem "aggyal választunk".
A férfi ma is épp arra mozdul meg, mint 30 éve, 100 éve vagy 10000 éve, ergo azok a nők, akik szeretnének valóban palit fogni, pontosan ismerhetik ennek a receptjét.
A kérdés csak az, hogy elfogadják-e ezt a receptet, vagy mindenáron a férfiak megreformálását tűzik a zászlajukra.

2019.11.05. 10:43:25

@Dread Naughty: Ez tetszett. Úgy volt kerek, ahogy megírtad.

2019.11.05. 10:45:40

@Dread Naughty: Nyilván ez így jó, hiszen több évezredes patriarchális elnyomást kell ledolgozniuk a sorsüldözött nőknek ebben a tapló férfiakkal teli balkáni mocsárban :-)
süti beállítások módosítása